Пенсійна реформа – крок невідворотний

У зв’язку з винесенням у квітні 2011 року Кабінетом Міністрів України на громадське обговорення додаткових законопроектів із легалізації заробітної плати в області здійснено позапланові інформаційні заходи з цього питання, які тісно пов’язані з проблемами пенсійної реформи. Вся робота спрямовувалась як на роз’яснення запропонованих Урядом пенсійних нововведень, так і на узагальнення пропозицій громадян для врахування під час доопрацювання пенсійного законопроекту. Вона проводилася спеціально утвореними 34-ма міжвідомчими робочими групами. В роз’яснювальній роботі використовувалися також найбільш популярні веб-сайти, функціонувала безкоштовна “гаряча телефонна лінія” з питань пенсійної реформи, якою скористалася майже тисяча громадян. Відбулося обговорення на засіданнях новостворених громадських рад при місцевих органах влади. Делегація від Полтавської області взяла участь у парламентських слуханнях. У рамках інформаційної кампанії проведено понад дві тисячі зустрічей у трудових колективах, майже 900 виїзних заходів за місцем проживання населення, понад 50 прес-конференцій та брифінгів, більше тисячі виступів у засобах масової інформації. Узагальнення пропозицій громадян з питань пенсійної реформи проводилося шляхом анкетування, доповів заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Полтавській області Володимир Носенко. Співдоповідач – начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Микола Перепелиця відзначив активну участь у роз’яснювальній роботі керівників органів виконавчої влади.
– Пенсійна реформа в Україні – невідворотний крок, – наголосив Олександр Удовіченко, – і нововведення цієї реформи необхідно чітко і доступно роз’яснити громадянам.
Учасники наради обговорили хід підготовки до відзначення 15-ї річниці Конституції України та 20-ї річниці Незалежності України. Підтримано пропозицію щодо внесення плану заходів на розгляд сесії обласної ради і виділення необхідних для їх проведення коштів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.