Актуальні проблеми соціальної сфери

Перед початком розгляду питань порядку денного зібрання голова облдержадміністрації вручив Почесні грамоти та Подяки ОДА переможцям обласного туру Всеукраїнського конкурсу “Приязна адміністрація”.

Загалом в області проживають 245,8 тисячі дітей віком до 18 років, зазначила доповідач, начальник служби у справах дітей ОДА Інна Конончук. Особливу увагу центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді приділяють роботі закладів, де навчаються діти з обмеженими фізичними можливостями, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Наголошувалося на необхідності активізації створення в області будинків сімейного типу (діють 22) та прийомних сімей (створено 116). Адже в державі відпрацьована досить прийнятна схема фінансової підтримки прийомних батьків, переконаний Олександр Удовіченко.

Про підсумки опалювального періоду 2010–2011 року та завдання на наступний доповідав начальник головного управління житлово-комунального господарства ОДА Олександр Тонков, який наголосив, що своєчасний початок нового опалювального сезону залежить від своєчасності розрахунків за спожиті послуги. Загалом до наступного опалювального сезону в області необхідно підготувати майже 6,7 тисячі житлових будинків, більше 800 об’єктів теплогенерації, 545 котлів, 300 км теплових мереж та інші об’єкти. Голова обласної ради Іван Момот порушив питання розрахунків за теплову енергію, спожиту бюджетними установами.

Про стан оплати праці на підприємствах, в установах та в організаціях області доповідала начальник головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко. Вона проінформувала, що станом на початок травня

ц. р. сума заборгованості з виплат заробітної плати становила 23,5 млн грн. Це майже на 15% менше, ніж на початок 2011 року. Найбільші борги із зарплат (серед економічно активних підприємств) накопичились у промисловості – 3,3 млн грн (52%), у будівельній галузі – 2,1 млн грн (33%). Однак левова частка боргів по зарплаті припадає на підприємства-банкрути. Людмила Корнієнко запропонувала терміново відпрацювати програму дій та віднайти джерела погашення боргів із зарплат на збанкрутілих підприємствах.

Із розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.