Оптимальні шляхи реформування

Іван Момот також взяв участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції “Реформування місцевого самоврядування: національний та міжнародний досвід”. Було розглянуто політико-правові, організаційні аспекти та проблеми реформування місцевого самоврядування в Україні, відповідний національний та міжнародний досвід, визначені оптимальні шляхи прискорення реформування.

Учасники засідання також розглянули досвід співпраці місцевих органів влади і самоврядування Вінниччини по реалізації програми житлового будівництва. Окрім цього, відбулося засідання правління Української асоціації районних та обласних рад, Ради Національного конгресу місцевого самоврядування. Було затверджено пропозиції з утворення регіональних відділень, комісій асоціації, визначено персональний склад Ради та розглянуто проекти її рішень стосовно пропозицій із внесення змін до Конституції України, проекту виборчого кодексу України, стану виконання місцевих бюджетів.

***

Голова обласної ради Іван Момот, заступник голови обласної ради Володимир Марченко, керуючий справами виконавчого апарату облради Олександр Литвиненко зустрілися з делегацією Харківської обласної ради у складі заступника голови ради Людмили Давидової, заступника керуючого справами – начальника управління організаційного забезпечення виконавчого апарату ради Ольги Бондаренко та начальника управління матеріально-технічного забезпечення Людмили Гаврилової.

Відбувся обмін досвідом роботи обласних рад у питаннях управління майном спільної власності територіальних громад області, забезпечення належного рівня житлово-комунальних послуг, співпраці з районними радами, здійснення контролю за ефективним використанням бюджетних ресурсів, підтримки статутної діяльності громадських організацій. Було також розглянуто питання організації роботи виконавчого апарату ради, підготовки до пленарних засідань сесій, виконання Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

Іван Момот поінформував гостей про прийняті обласні програми, запроваджений обласною радою конкурс проектів розвитку територіальних громад Полтавської області 2011 року. Він зазначив, що діяльність вищого представницького органу області спрямована на прийняття конструктивних рішень із забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку Полтавщини, наголосив на дієвій співпраці обласної ради та облдержадміністрації, активній позиції депутатського корпусу.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.