Пріоритети соціального розвитку села

На свято у Бондарі разом із Іваном Момотом завітали голова райдержадміністрації Юрій Нагорний, голова районної ради Василь Кравченко, генеральний директор Біланівського ГЗК Андрій Рикус, депутати районної ради, місцеві підприємці та фермери.

У вітальному слові Іван Момот зазначив, що в області минулого року вже відкрито 27 сільських дитячих садочків, цього року ця цифра має подвоїтися. Він подякував усім небайдужим до проблем села та висловив упевненість у подальшому соціальному розвитку територіальної громади. Багато вітань і подарунків отримав заклад від гостей і спонсорів.

Голова обласної ради мав зустріч із сільськими головами району, взяв участь у пленарному засіданні чергової сесії районної ради. Він підкреслив, що програма соціального розвитку населених пунктів Кременчуцького району є надзвичайно актуальною, зважаючи на те, що з 73 населених пунктів району в шести селах зареєстровано менше 20 мешканців. Іван Момот наголосив, що обласна рада також працює над аналогічною програмою, яка незабаром буде затверджена. Загалом по області для виконання відповідних районних програм планується залучити

53,7 млн грн коштів інвесторів і 36,6 млн грн із районних та місцевих бюджетів, 62,3 млн грн – з обласного бюджету. Програмою передбачено реалізацію ряду пілотних проектів на суму 13,1 млн грн, що дасть змогу підвищити зайнятість сільського населення та забезпечити приріст виробництва продукції сільського господарства і таким чином підвищити соціальний рівень життя на селі.

Кременчуцький район, наголосив Іван Момот, має у цьому плані свої напрацювання й здобутки. Зокрема на розвиток тваринництва планується спрямувати 1,5 млн грн, що є найвищим показником у області. Він подякував депутатам і владі району за активну позицію щодо укладення соціальних угод із орендарями землі, що сприяє розвитку територіальних громад.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.