Будівничий Кременчука

Народившись у Полтаві, хлопець, утім, із дитинства марив морем. Серед трьох дітей у сім’ї він був найстаршим і досить швидко став дорослим, коли батько пішов на фронт. Закінчивши семирічку, пішов на курси слюсарів-інструментальників, працював у паровозному депо Полтави. Коли ж отримав повістку до армії, здійснилася його заповітна мрія стати моряком. Високого, міцної статури красеня Володимира Матійченка направили до Ленінграда, де він опанував фах моряка-підводника. З легкістю вступив і до Севастопольського військово-морського училища, але стати офіцером-підводником не судилося. У 23 роки його відправили у запас через скорочення чисельності Збройних сил.

Ось так доля внесла свої корективи у юнацькі мрії. Кременчужани, які добре знають Володимира Федоровича, вважають, що це не було випадковістю. Просто доля готувала йому іншу дорогу, він мав стати будівельником, щоб бути головним будівничим наддніпрянського міста. Вже через п’ять років після початку роботи в Кременчуці Володимира Матійченка призначають начальником будівельно-монтажного управління “Житлобуд”, яке займалося зведенням нового житла та об’єктів соціально-культурної сфери.

 Більш ніж сорок років трудового життя Володимир Матійченко присвятив будівельній галузі міста й рідному управлінню. Під його безпосереднім керівництвом зведено такі знакові об’єкти, як міський Палац культури, пологовий будинок, адмінприміщення міської ради, корпуси університету Кременчука й машинобудівного технікуму, сотні житлових будинків. За трудові заслуги держава відзначила його орденом Трудового Червоного Прапора, медаллю “За доблесну працю”, почесним званням “Заслужений будівельник України”. Кременчужани удостоїли його звання почесного громадянина міста. Та найбільшою нагородою для сивочолого ветерана є те, що стежкою батька пішов і син Ігор, ставши військовим будівельником.

27 травня Володимир Федорович святкує 80-річчя. З пам’ятною датою його щиро вітають члени міської асоціації керівників підприємств, шанованим членом якої він є. Колишні й нинішні керівники провідних підприємств Кременчука щиросердно зичать колезі міцного здоров’я на довгі роки життя. До теплих побажань приєднується й колектив “Зорі Полтавщини”, постійним шанувальником якої упродовж багатьох років є Володимир Матійченко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.