Розвитку сільських територій – науковий рівень

Відкриваючи семінар, голова обласної ради Іван Момот зазначив, що відродження України можливе шляхом соціально-економічного розвитку її агропромислового комплексу, розбудови соціальної інфраструктури села.

На думку Івана Момота, органи місцевого самоврядування спільно з органами виконавчої влади мають докласти максимум зусиль для підвищення рівня медичних, освітянських, соціальних та інших послуг, які надаються жителям сільських населених пунктів.

Вирішити питання життєдіяльності територіальних громад області, зробити життя селян кращим, вважає Іван Момот, допоможуть впровадження Програми соціального розвитку сільських населених пунктів Полтавської області на 2011 рік, яка буде прийнята обласною радою найближчим часом, Програм Розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та Європейської Комісії (ЄК) “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, участь сільських, селищних, районних рад в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад Полтавської області 2011 року, на реалізацію якого обласна рада спрямувала півмільйона гривень.

Голова обласної ради засвідчив готовність обласної ради до співпраці з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади у питаннях, пов’язаних із соціальним розвитком полтавського села.

У ході семінару сільські голови ознайомилися з тенденціями та перспективами розвитку агропромислового комплексу, розглянули правові основи діяльності сільських та селищних рад, державні цільові програми розвитку сільських територій, стратегічне управління розвитком територіальної громади, форми господарювання на селі, земельні та екологічні питання.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.