У центрі уваги – оздоровлення дітей

Здійснено організаційні заходи щодо забезпечення оздоровчої кампанії: внесено зміни та доповнення до обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2009 – 2011 роки, що дасть змогу повніше врахувати потреби дітей пільгових категорій, організовано роботу відповідного обласного штабу, розроблено та затверджено порядок підбору та направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету. Цій категорії дітей, серед яких – діти-сироти та діти, які перебувають без батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених сімей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків, діти-інваліди, діти, котрі постраждали від Чорнобильської катастрофи, діти, які перебувають на диспансерному обліку, приділяється особлива увага. Вони будуть охоплені різними формами відпочинку: пришкільними та заміськими таборами, санаторним лікуванням, у тому числі й на узбережжі Азовського та Чорного морів. За оперативними даними, за рахунок коштів місцевих бюджетів, профспілок та інших джерел фінансування у червні–серпні на пільгових умовах буде охоплено оздоровленням та відпочинком в закладах області майже 48 тисяч дітей вказаної категорії. Для них із бюджетів оплачуватиметься від п’ятдесяти до ста відсотків вартості путівки. З місцевих бюджетів на ці потреби виділено понад 12 мільйонів гривень, що значно більше, ніж торік, з обласного – понад дев’ять мільйонів гривень, Фонд соціального страхування виділив майже вісім мільйонів гривень. Затверджено графік приймання дитячих закладів державними комісіями, до складу яких включено відповідальних працівників пожежного нагляду, охорони праці, санітарно-епідеміологічних служб тощо. Обласним штабом з організації оздоровлення та відпочинку дітей вживаються заходи щодо вирішення та усунення поточних проблем, зауважень, виявлених під час перевірок стану підготовки до оздоровчого сезону 2011 року.

Про готовність об’єктів комунальної власності доповідав начальник головного управління освіти і науки ОДА Володимир Мирошниченко. Зокрема гостинно прийме дітей-інвалідів оздоровчий центр «Миргородський». Тут за дорученням голови облдержадміністрації виконаний значний обсяг робіт. У подальшому центр працюватиме цілорічно з повним використанням наявної медичної бази.

За підсумками обговорення питання дано низку доручень. Олександр Удовіченко наголосив, що і цього року треба повністю використати усі наявні можливості для оздоровлення дітей, взявши за пріоритет якість та ефективність.

Учасники апаратної наради також обговорили ситуацію на ринку молока та стан розрахунків молокопереробних підприємств за закуплену сировину й організацію процесу молокозаготівлі в області, а також ряд інших питань забезпечення життєдіяльності області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.