Решетилівка – краще селище України

– Володимире Вікторовичу, розкажіть, будь ласка, про суть цього конкурсу. Що йому передувало?

 – Цей конкурс проводиться щорічно згідно з постановою Кабміну від 18 липня 2003 року. До участі в ньому запрошуються всі населені пункти України, які розділено на 6 категорій. Перші чотири – це міста з різним адміністративним статусом, промисловим розвитком, кількістю населення тощо, п’ята категорія – селища міського типу, шоста – села.

 Конкурс організовують у три етапи. Перший – на районному, другий – на обласному, третій, заключний, – на всеукраїнському рівнях.

 Від нашої області до фіналу конкурсу, крім нашого селища, увійшли також міста Полтава та Комсомольськ, село Засулля Лубенського району. Наше селище завдяки зусиллям всієї решетилівської громади стало переможцем.

 – Які складові успіху?

 – Певною мірою допоміг набутий раніше досвід. Адже до заключного етапу Всеукраїнського конкурсу ми потрапляємо не вперше. У 2005 році наше містечко теж «пробилося» до фіналу і зайняло 9 місце. І після цього ми не сиділи склавши руки.

Серед наших нинішніх набутків – проведення капітального та поточного ремонтів житлового фонду; утримання в належному стані вулиць, доріг, регуляторів дорожнього руху, зовнішнього освітлення, водопостачання та водовідведення; дотримання громадського порядку; створення відповідних умов для праці й відпочинку громадян; робота, пов’язана з охороною довкілля; збереження наявних і створення нових парків і скверів; впровадження малих архітектурних форм; будівництво та утримання спортивних споруд; утримання в належному стані місць утилізації твердих відходів; збереження історико-культурної спадщини тощо.

Одним із основних критеріїв оцінки нашої діяльності стало залучення коштів із селищного бюджету та інших фінансових надходжень на цілі, передбачені умовами конкурсу.

 – Що це були за кошти й куди їх спрямовували?

 – Із селищного бюджету протягом 2010 року було залучено                 2 мільйони 312 тисяч гривень на благоустрій селища, впорядкування вулиць, їх освітлення тощо. Частину виділили на капітальні ремонти житлового фонду: внутрішніх комунікацій – водопроводів холодної і гарячої води, бойлерів, а також на ремонт дахів житлових будинків. Було надано допомогу водоканалу на капремонт старих та проведення нових водогонів.

 Суттєвою допомогою у створенні привабливого іміджу нашого селища було використання коштів, які теперішнє керівництво райдержадміністрації зуміло отримати на користь громади від власників Решетилівського цегельного заводу. Кошти пішли на капітальний ремонт пам’ятника Слави, встановлення пілонів на в’їздах у Решетилівку, інші роботи.

 Завдяки субвенції з районного бюджету у розмірі 150 тисяч гривень для Решетилівки придбали новий автомобіль-сміттєвоз.

Додало балів у рейтингу закладення скверу Матері й дитини поряд із селищною радою, утримання в належному стані парку Перемоги, встановлення нових автобусних зупинок, впорядкування каплички на в’їзді в Решетилівку, встановлення в потрібних місцях дорожніх знаків та пішохідних переходів. Гідно оцінено те, що в нашому містечку торік надзвичайні ситуації та криміногенна ситуація «не зашкалювали».

Нині прагнемо не зупинятися на досягнутому, а примножувати й розвивати здобутки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.