Естафета “Зорі Полтавщини” подарувала сенсацію

Відкрили естафету та привітали її учасників заступник начальника управління у справах сім`ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому Олена Ромас та комерційний редактор "Зорі Полтавщини" Ірина Рогожинська. Вони наголошували, що ці змагання є передусім естафетою пам'яті про невмирущий подвиг наших земляків у Великій Вітчизняній війні. А ще сприяють поширенню серед молоді здорового способу життя.

У першому забігу взяли участь понад п'ятдесят осіб із інвалідністю. Наймолодшою серед них була учениця Полтавської ЗОШ       № 26 восьмирічна Аллочка Коценко.

– У цих змаганнях беру участь уже другий рік поспіль, – розповіла вона. – Мені дуже подобається. Тут весело. Ми відчуваємо себе справжніми спортсменами. Та ще й подарунки отримуємо.

– А для мене це – нагода поспілкуватися з друзями, познайомитися з новими людьми, відчути дух боротьби. Якщо запросять, то обов'язково візьму участь і в наступній естафеті, – поділився міркуваннями ще один учасник забігу полтавець Олексій Пушкар.

– Люди з вадами здоров'я охоче погоджувалися вийти на старт, – зазначає голова Полтавського місцевого осередку Всеукраїнської організації інвалідів Лариса Добридень. – На їхніх обличчях – усмішки, вони отримали величезний позитивний заряд. Цей приклад варто наслідувати, тому ми закликаємо долучитися до занять спортом усіх полтавців. А "Зорі Полтавщини" дякуємо, що не забуває про нас, сподіваємося на подальшу співпрацю.

Усі інваліди – учасники естафети – отримали грамоти від Полтавського міськвиконкому та призи від газети "Зоря Полтавщини".

Упродовж змагань пристрасті на бігових доріжках не вщухали. Поступатися ніхто не хотів. При цьому настільки, що на цій естафеті уперше в її історії трапилася несподіванка, яку навіть можна сміливо назвати сенсацією. Раніше найкращий час на дистанції завжди показували студенти вишів. А цього разу їх випередили молодші колеги – студенти Полтавського кооперативного технікуму, яких підготували до змагань викладачі фізичного виховання Анатолій Пасішник та Тетяна Кошмай.

– Приємно перемагати сильних суперників. Головних конкурентів – майбутніх педагогів, які фінішували другими, – ми випередили всього на 1,3 секунди. У такій боротьбі кується справжній спортивний дух, – стверджує Тетяна Кошмай. – Старатимемося так тримати й надалі. У наших вихованців – сильний потенціал.

Серед молодших школярів кращими були учні Полтавської гімназії №30, серед старших – гімназії №9. Дівчата з Полтавського професійного ліцею та хлопці з ПТУ №23 фінішували першими серед професійно-технічних училищ. Серед студентів вищих навчальних закладів перемогли спортсмени педагогічного університету ім. В.Г.Короленка, другими були легкоатлети Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка, третіми – майбутні аграрії. Серед технікумів та коледжів "срібло" вибороли члени команди політехнічного коледжу, "бронзу" – аграрно-економічного коледжу управління і права.

Від "Зорі Полтавщини" абсолютним переможцям вручено головний кубок та цінний приз – цифрову фотокамеру. Кубки, м'ячі, ракетки, шахи, інший спортивний інвентар дісталися срібним та бронзовим призерам забігу. Отримали вони й грамоти управління у справах сім`ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому.

За допомогу в проведенні естафети організатори висловлюють щиру подяку бригаді медиків Полтавської міської станції швидкої допомоги (лікарю Сергію Стадніку, фельдшерам Антону та Світлані Ковтуненкам, водієві Сергію Бондаренку), працівникам Полтавської філії ВАТ "Укртелеком" (звукооператорам Олександру Тихоступу та Олександру Нутіну, водієві Валерію Ковіньку), Державтоінспекції м. Полтави.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.