“Тут наше серце, наш отчий дім”

– Традицію відзначати свято місцевої громади у Пустовійтовому започатковано десять років тому за ініціативою уродженця села Пустовійтове Віталія Рябчуна, тож цьогорічне свято – ювілейне, – розповідає Пустовійтівський сільський голова Микола Ставний. – Символічно також, що цього року День села співпав із Днем матері, адже для пустовійтівців – це не просто свято, це справжній символ відродження села завдяки приходу інвесторів.

Організаторами свята села виступили директор ВП АФ “Пустовійтове” Олександр Шкуренко, засновник футбольного турніру, присвяченого пам’яті М.П.Рябчуна, Віталій Рябчун та заступник генерального директора ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт” Ірина Коваленко. Активну участь у його організації та проведенні взяли всі працівники агрофірми та жителі села.

Виробничий підрозділ АФ “Пустовійтове”, яка обробляє землі на території Пустовійтівської  сільської ради, – одне з найкращих підприємств ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт”, яке в свою чергу входить до структури агропромхолдингу “Астарта-Київ”. Працює агрофірма за принципами соціально відповідального господарювання. Допомога сільській громаді за угодою про соціальне партнерство – десять гривень із кожного гектара, що на рік становить майже 46 тисяч гривень, – стовідсотково спрямовується на соціальний розвиток села. Тож і не дивно, що за останній період Пустовійтове стало одним із кращих, успішних і гарних населених пунктів області. У селі функціонують Будинок культури, сільська бібліотека, дитячий садок, амбулаторія загальної практики – сімейної медицини, фельдшерсько-акушерський пункт, селяни забезпечені роботою. Проте, як зауважив у своєму вітальному слові генеральний директор агропромхолдингу “Астарта-Київ” Віктор Іванчик, Пустовійтове завжди славилося добрими традиціями і працьовитими людьми. А подарунком пустовійтівській сільській громаді до Дня села стане побудований агропромхолдингом “Астарта-Київ” спортивно-оздоровчий комплекс, який відкриється в селі вже цього року.

На свято до Пустовійтового прибули з вітаннями й гості – заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, голова Глобинської райдержадміністрації Валерій Ведмідь, голова райради Олександр Феденко, Глобинський міський голова Станіслав Джусь, генеральний директор ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт” Олександр Яковенко, генеральний директор холдингової компанії “Цукорпромінвест” Сергій Шкуренко   (м. Москва), голова Семенівської районної ради Ольга Мохун та заступник голови Семенівської РДА Сергій Полупан, директори виробничих підрозділів ТОВ ІПК “Полтавазернопродукт”, засновник футбольного турніру пам’яті Миколи Рябчуна Віталій Рябчун та інші.

На сільському стадіоні, де проходили народні гуляння, зібралося багато молоді, дітей, людей поважного віку. В рамках святкування відбувся 10-й, ювілейний, футбольний матч, присвячений пам’яті Миколи Рябчуна, за участю українських спортивних журналістів та ветеранів київського “Динамо”. Доповнили свято виступи народного духового дівочого оркестру “Роксолана”, народного гурту “Мажоретки” та учасників художньої самодіяльності Палацу культури “Нафтохімік” із Кременчука. Також сільську громаду чекав приємний сюрприз – святковий концерт за участю заслуженого артиста України Петра Чорного. А поки виконавці дарували свою майстерність, кухарі готували для всіх козацький куліш. Із великим азартом сприйняли пустовійтівці й розіграш святкової лотереї, головний “живий” приз якої – бичка – пофортунило виграти місцевому жителю Владиславу Дзіпетруку.

Отже, День села вдався на славу, незважаючи на примхи погоди. Пустовійтівці вкотре довели, що вміють як самовіддано працювати, так і весело святкувати. Та найголовніше те, що цей захід зблизив місцевих жителів,  згуртував їх в єдину дружну сім’ю.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.