Меморіал фронтовикам-односельцям

Подія зібрала в центрі села майже всіх його мешканців – від сивочолих свідків воєнного лихоліття до вихованців місцевої школи та дитсадка. Для кожного з них цей пам’ятник – не тільки данина шани і поваги воїнам, які віддали життя за світлий День Перемоги, а й предмет гордості за свій рідний Повстин, адже такий меморіал міг би стати окрасою будь­якого міста чи села. Його спорудили і відкрили при підтримці ВАТ “Повстин”, очолюваного депутатом обласної ради Григорієм Вернигорою.

В урочистостях із нагоди відкриття меморіалу Слави й Дня Перемоги взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, керівники району, депутати, представники громадськості. Промовці на мітингу наголошували на необхідності збереження у пам’яті нащадків почуття вдячності героям­солдатам, які ціною власного життя зберегли мир.

Настоятель храму Святого Архангела Михаїла отець Михайло відслужив поминальну панахиду за загиблими й освятив меморіал. У пам’ять про його відкриття почесні гості й місцеві жителі заклали ялинову алею. Учасники художньої самодіяльності Повстинського сільського будинку культури та школярі підготували святкову концертну програму, в якій лунали патріотичні мелодії, поетичні, вокальні композиції.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.