Подарунок для господарочки

Тефлонові сковорідки – це данина сучасній моді. Така сковорода вмить нагрівається, що відмінно підходить для страв, які готуються нашвидкуруч. Перевага тефлонового покриття у тому, що потрібно менше олії при смаженні, та й страва не пристає до дна. Така сковорідка добре відмивається за лічені хвилини навіть із кількома краплями миючого засобу.
При виборі тефлонової сковороди звертайте увагу на товщину її дна – чим воно товще, тим краще. Ідеальний варіант – подвійне сталеве дно, однак такі сковороди будуть коштувати дорожче. Варто звернути увагу й на товщину бічних стінок сковорідки. Сковороди з тонкими боками мають властивість найшвидше нагріватися, але швидкий нагрів, як правило, відбувається нерівномірно, і через якийсь час ваша сковорідка може втратити свою правильну форму.
Недоліком тефлонових сковорідок є їхнє ніжне покриття, яке можна легко подряпати ножем, виделкою або металевою лопаткою. Навіть при дбайливому догляді тефлонове покриття за 2 – 3 роки втрачає свої властивості, існують тривожні дані про небезпеку таких сковорідок для здоров'я. Окрім того, такі сковорідки складно прогріти рівномірно, оскільки в центрі страва буде швидше доходити, ніж по краях. Виробники пропонують різні технологічні рішення для більш рівномірного прогріву, і про їх особливості краще проконсультуватися з продавцем-консультантом.
Сковорода з нержавіючої сталі – найпрактичніший вибір із запропонованого на сучасному ринку асортименту цих товарів. Така сковорідка буде надійна вже й тому, що нержавіюча харчова сталь – матеріал, інертний до будь-яких видів продуктів, а це значить, що й їжа зберігає свою користь, і доглядати за такою сковородою просто. Страви на ній дуже рідко пригорають і надовго залишаються теплими, а сама сковорода завжди має вигляд нової. Найшвидше нагрівається й відмінно тримає тепло сковорода з багатошаровим дном.
Серед недоліків виробів із нержавіючої сталі, мабуть, тільки висока ціна. Пам'ятайте, що зменшуватись вона може тільки за рахунок сталі низької якості.
Сковорода з алюмінієвих сплавів – легка, зручна в експлуатації та досить недорога. Але недолік у неї істотний – недовгий строк служби. Справа в тому, що тонке дно з алюмінію дуже погано переносить перегрів і швидко змінює форму. Тому в алюмінієвих сковородах дно обов'язково повинне бути товсте: не менше 5 мм – у сковороди для м'яса і не менше 2 мм – для млинців.
Майте на увазі, що дешева штампована сковорідка з тонким дном може підійти тільки для газової плити. На електричній плиті, у якої температура нагрівання значно вища, вона відразу ж деформується через перегрів.
Значно довговічнішими є важкі литі алюмінієві сковороди з товстим дном (не менше 6 мм), які, як правило, можна використовувати і на електроплитах. Литі алюмінієві сковороди універсальні: у них прекрасно і смажити, і тушкувати, адже вони дуже швидко нагріваються і довго утримують тепло. У більшості випадків визначити тип сковороди можна за вагою: легка – штампована, важка – лита.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.