Тарифи на проїзд підвищуватимуться поступово

Борис Галушко зазначив, що тарифи на даний вид перевезень не переглядалися вже тривалий час. Тож нині, враховуючи загальну економічну ситуацію у державі, вони не відповідають фактичним затратам перевізників.
– Нам необхідно врегулювати ситуацію. З одного боку, потрібно зберегти цю галузь, сприяти поліпшенню якості перевезень, а з іншого – підвищення вартості проїзду не повинне разюче відобразитися на гаманцях громадян, – підкреслив Борис Галушко.
– Перевізники мають зрозуміти, – наголошувала Олена Адамович, – що це такий вид бізнесу, де надприбутків ніколи не буде. Вважаю, підвищення тарифів має бути поступовим, економічно обгрунтованим.
Нині мешканці області платять 0,18 грн за 1 км проїзду в міжміському та 0,15 грн – у приміському транспорті. У головному управлінні економіки облдержадміністрації прогнозують, що проїзд може подорожчати: на міжміські перевезення – до 0,24 грн, на приміські – до 0,17–0,20 грн. Для транспорту, який працює у режимі маршрутного таксі, – 0,30 грн.
Борис Галушко зауважив, що вартість проїзду в приміському та міжміському транспорті підвищуватиметься поступово до кінця року. Буде розроблено спеціальний графік, щоб перевізники могли вести повноцінні й обгрунтовані економічні розрахунки роботи своїх підприємств.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.