Уроки вічного, доброго, мудрого

Місію розпочати пленарне засідання доручили дітям – вихованцям Малої академії мистецтв імені Раїси Кириченко. Танцювальну композицію вони завершили символічно, звернувшись до присутніх у залі педагогів і студентів зі словами, що вкотре нагадали про взаємозв'язок між високою відповідальністю людей цього фаху та дитячою довірою до них: "Своє серце віддаємо вам!"
Ректор Полтавського національного педуніверситету ім. В.Г.Короленка, доктор філологічних наук, професор Микола Степаненко наголосив, що якими б "віяннями" не керувалися ті, хто дає оцінку діяльності Антона Семеновича Макаренка сьогодні, значення його постаті в педагогіці не применшується і на тлі критики, адже різнобічне ставлення якраз і засвідчує неординарність особистості.
Доктор педагогічних наук, професор, декан природничого факультету, завідуюча кафедрою педагогічної майстерності та менеджменту ПНПУ ім. В.Г.Короленка Марина Гриньова розповіла про головні віхи становлення кафедри. І привід для такого історичного екскурсу – вже майже святковий: 1 червня виповниться тридцять років від дня її заснування. 1981 року Полтавський педінститут став єдиним в Україні вузом, де з'явилася експериментальна кафедра педагогічної майстерності. Відтоді пройдено чималий шлях, сьогодні про кафедру знають і в закордонних наукових колах як про визнаний, авторитетний центр макаренкознавства.
Для участі в конференції до Полтави прибули науковці з багатьох вузів України, а також із Росії, Італії. Теми запропонованих доповідей концентрувалися на визначенні, зокрема, й ефективної діяльності керівника загальноосвітнього навчального закладу, методологічних аспектах професійної компетентності менеджера освіти тощо. Учасники конференції відвідали Державний музей-заповідник А.С.Макаренка, що у селі Ковалівка неподалік Полтави. Тут пройшли секційні засідання науковців, семінар та майстер-клас "Професійний розвиток особистості у творчій спадщині А.С.Макаренка".

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.