“Ярмарки – значна підтримка людям”

У Полтаві вони проводяться на вулиці Шевченка, в районі Центрального ринку. Минулої суботи там свою продукцію полтавцям пропонували товаровиробники з Решетилівського, Полтавського, Великобагачанського, Миргородського, Шишацького та інших районів області. Зокрема великобагачанські товаровиробники, а саме ТОВ “Великобагачанське”, ПП “Iгнатенко” та інші, привезли м’ясо, крупи. За гречкою, яку продавали по 15 гривень, одразу вишикувалася черга, й її швидко “розмели”, але городяни охоче купували й рис по 7 грн за кіло, крупу з ярої пшениці по 4 грн.
Загалом на ярмарку найбільше було представлено м’яса й м’ясних виробів за цінами, які приємно здивували. Так, свинячу вирізку можна було купити по 40–45 гривень, реберця – по 35 грн, а підчеревину – по 25–28 грн. Любителям сала теж було з чого вибрати, і ціна на нього була більш ніж прийнятна – 8–10 грн за кілограм. Щоправда, особливого ажіотажу біля торгових точок із м’ясопродуктами не спостерігалося. Так само не користувалися особливим попитом і молокопродукти. Й не дивно, адже ціни на них були майже такі самі, як і в магазинах. На жаль, майже не було на ярмарку овочів і фруктів. Яблука продавали всього в кількох місцях по 7–8 грн. Капусту пропонували в одному місці, та й то по 7 грн.
А от торгівля курятиною й курячими субпродуктами йшла жваво. Ще б пак, адже курячу печінку (морожену) продавали на ярмарку всього по 12 грн, серце – по 13 грн, а курей реалізовували по
16–17 грн за 1 кг. На ярмарок привезли й свіжу рибу. Коропів пропонували по 25 грн за 1 кг, карасі традиційно були дешевші – по 17 грн за кіло.
– Я вже не вперше купую продукцію на таких ярмарках, – говорить полтавська пенсіонерка Ніна Кириченко. – І до новорічно-різдвяних свят тут скупилася. Добре, що й зараз вони відновилися. Це значна підтримка людям!..
Ярмарки на Полтавщині й надалі проводитимуться регулярно. Тож полтавці матимуть можливість придбати якісну, доступну за цінами продукцію від місцевих товаровиробників.
aОлена Лобач із села Сагайдак Шишацького району пропонує городянам продукцію з власного господарства.
aПрацівниця рибного господарства села Ладижине Полтавського району Тетяна Ніколаєва.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.