Спортивний калейдоскоп

Голова ФФПО Анатолій Дяченко доповів про діяльність федерації футболу за останні чотири роки. В обговоренні доповіді взяли участь голови районних федерацій, президенти клубів, директори спортивних шкіл, тренери, арбітри, ветерани полтавського футболу.
Відбулися вибори нового голови ФФПО. Кандидатів було два – Анатолій Дяченко та начальник управління з питань фізичної культури і спорту ОДА Віктор Пожечевський. Оскільки останньому продовжили термін перебування на державній службі, то Віктор Пожечевський зняв свою кандидатуру. Делегати конгресу одноголосно обрали на посаду голови ФФПО Анатолія Дяченка.
У ході роботи конгресу відбулося нагородження цінними призами, грамотами та грошовими преміями найактивніших членів Федерації футболу Полтавської області.

Поступилися полякам

Третій матч із чотирьох запланованих на першому зборі в Туреччині провели футболісти полтавської "Ворскли". Цього разу зі своїми старими знайомими – польською командою "Заглембе".
У грі наших земляків відчувалася відсутність гравців, викликаних до молодіжної збірної України, – Чеснакова, Селіна, Вовкодава, Курілова та Безуса. І все ж перший тайм пройшов за переваги полтавців, які пішли на відпочинок, ведучи в рахунку. На 37-й хвилині Курелех вивів на ударну позицію Єсіна, який свого шансу не втратив. У другому таймі активніше грали поляки, наставник яких після перерви зробив досить вдалі заміни. На 62-й хвилині вони з пенальті зрівняли рахунок, а за хвилину до фінального свистка зуміли "вирвати" перемогу.

Кулаков залишається у "Ворсклі"

Лідер полтавців Денис Кулаков підписав новий контракт і ще на рік залишиться в команді, повідомляє офіційний сайт ФК "Ворскла".
Підписання угоди відбулося в Туреччині, куди спеціально прибув генеральний директор клубу Дмитро Яворський. Нагадаємо, що попередній контракт закінчувався влітку 2011 року і, за чутками, Кулаков міг повернутися в донецький "Шахтар" або перейти в один із клубів Бундесліги.
ФК "Полтава" готується
Провели свої спаринги і гравці ФК "Полтава". У грі з комсомольським "Гірником-Спортом", що проходила в Кременчуці, долю зустрічі вирішив єдиний м'яч, забитий новачком команди (перейшов із ФК "Миколаїв") Юрієм Скороходом. А 8 лютого підопічні Анатолія Безсмертного у Харкові зустрілися з місцевим "Геліосом". На початку другого тайму господарі повели в рахунку, але вже через дві хвилини "горожани" відновили рівновагу. Відзначився колишній гравець "Геліоса", а нині гравець ФК "Полтава",  Артем Бессалов. До фінального свистка рахунок не змінився – 1:1.

Переможці поїдуть в "Артек"

Стартував національний шкільний чемпіонат (попередній етап) "Ігри чемпіонів", який упродовж двох з половиною місяців проводитиметься у всіх регіонах України. За результатами 27-ми відбіркових турнірів будуть визначені найкращі команди, які виступатимуть у фінальній частині проекту, що проходитиме у квітні-травні в МДЦ "Артек". "Ігри чемпіонів" цього року проводяться вп'яте. 
Полтавським юним спортсменам пощастило другими в Україні позмагатися за путівку в "Артек" – вони перейняли естафету в сумських атлетів. Змагання, в яких узяли участь найсильніші спортсмени із 20 шкіл Полтави та області, пройшли у спортивному комплексі селища Розсошенці. Згідно з регламентом у кожній команді виступали сім учасників (п'ять хлопчиків та двоє дівчаток) різного віку. На надувних конструкціях вони виконували захоплюючі та цікаві вправи – "Естафета", "Сороконіжка", "Бої гладіаторів".
За підсумками кваліфікації до фіналу потрапили чотири команди, які й повели боротьбу за призові місця. Цього разу на п'єдестал спортивної пошани піднялися лише полтавські школярі, які не залишили жодних шансів суперникам. Переможці – спортсмени школи № 2, срібні призери – представники гімназії № 31, а "бронза" – у вихованців школи № 28. Переможці та фіналісти турніру отримали цінні призи, які вручив олімпійський чемпіон із баскетболу Анатолій Поливода.

Підготувала Анна ГОНЧАРЕНКО.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.