Полтава і полтавці

Затверджено також Програму розвитку підприємництва у Полтаві на 2011–2012 роки. Депутати також збільшили вартість розміщення зовнішньої реклами. Збільшення базового тарифу зумовить підвищення надходжень до міського бюджету в 1,5–2 рази. Розглянула сесія міськради питання щодо перейменування вулиці Пролетарської на вулицю імені колишнього міського голови Полтави Анатолія Кукоби. В обговоренні виступило багато депутатів, більшість підтримує перейменування, але остаточне рішення прийматимуть на наступній сесії, провівши відкриті громадські слухання за участю мешканців цієї вулиці.
Резонансним стало питання про запровадження вільного тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті. Перевізники запропонували вартість проїзду в автобусах і маршрутках підвищити з 1,25 гривні до 2 гривень. І депутати затвердили такий тариф. Якби цього не відбулося, зауважив начальник відділу транспортних перевезень і зв’язку міськвиконкому Ігор Верига, довелося б компенсувати перевізникам  різницю з міського бюджету.
***
На прес-конференціЇ після закінчення сесії міський голова Полтави Олександр Мамай відповів на запитання журналістів, які стосувалися переважно транспортної теми.
– Де гарантія, що за місяць-два перевізники не подадуть обгрунтування про підвищення ціни на проїзд до 3 гривень? Яким чином міська рада буде це контролювати?
– У нас  вже є листи від перевізників, де вони гарантують міській владі, що вище, ніж до 2 гривень, тариф не піднімуть. Я, як міський голова, особисто запевняю, що ні в одному автобусі, ні в одній маршрутці тариф більше, ніж 2 гривні, не буде. Вартість проїзду в тролейбусах залишиться 75 копійок. Пільговики, пенсіонери в 20-му і         21-му автобусних кільцевих маршрутах їздитимуть безкоштовно. У тролейбусах всі соціально незахищені верстви населення їздитимуть також безкоштовно.
– Якою буде вартість проїзду в автобусах КП “Полтаваелектроавтотранс”, які курсують за програмою “Місто без околиць” і досі перевозили пасажирів за 1 гривню?
– У цих автобусах тарифи також становитимуть 2 гривні, але проїзд для пенсіонерів залишиться безкоштовним.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.