На варті закону

Згідно з планом ревізій місцевих бюджетів у Полтавській області на 2010 рік, затвердженим головою Полтавської облдержадміністрації, працівниками КРУ в Полтавській області проведено 5 ревізій місцевих бюджетів, а саме: бюджету міста Полтави, бюджетів територіальних громад Гадяцького, Решетилівського, Гребінківського та Чутівського районів. За результатами проведених ревізій працівниками контрольно-ревізійної служби області було виявлено порушень на загальну суму 10,9 мільйона гривень.
 Активно використовувалась протягом минулого року така форма роботи, як аудити діяльності об'єктів господарювання державного сектора економіки, місцевих бюджетів та ефективності виконання бюджетних програм. За результатами проведених аудитів було виявлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів унаслідок неефективних управлінських дій на загальну суму 18,3 мільйона гривень.
 Взаємодія з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування є дієвим та ефективним інструментом для досягнення необхідних результатів у реалізації матеріалів контрольних заходів. У результаті тісної співпраці з органами державної податкової служби обсяг платежів та штрафних санкцій, стягнутих до бюджету, за переданими матеріалами проведених контрольних заходів, склав один мільйон гривень. З метою забезпечення максимального рівня відшкодування виявлених порушень контрольно-ревізійним управлінням області протягом минулого року до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано 338 фінансових санкцій.
Для посилення персональної відповідальності за порушення фінансової дисципліни до правоохоронних органів передано 135 ревізійних матеріалів, до адміністративної відповідальності притягнуто 1192 посадові особи. За ініціативою контрольно-ревізійної служби області до дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто 654 особи. Керуючись діючим законодавством, до Господарського суду було направлено 67 позовів, перед органами прокуратури ініційовано пред'явлення 80 цивільних позовів. У результаті вжитих заходів забезпечено відшкодування та поновлення втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму майже 302 мільйони гривень.
Крім того, з метою ефективнішого проведення контрольно-ревізійної роботи КРУ в Полтавській області постійно вдосконалює і поліпшує роботу зі зверненнями громадян. Так, якщо у 2009 році управлінням було отримано 325 таких звернень, то за минулий рік їх надійшло 435. Це свідчить про те, що громадськість довіряє контрольно-ревізійній службі області. Всі звернення розглядаються відповідно до діючого законодавства. Жодної скарги на порядок розгляду звернень громадян не надходило.
З метою запобігання та протидії корупції в контрольно-ревізійному управлінні області функціонує "телефон довіри". Інформація, що надходить у такий спосіб, ніколи не залишається без належного реагування керівників служби. Також забезпечується регулярне спілкування з громадськістю через засоби масової інформації. Завдяки співпраці з регіональними мас-медіа протягом 2010 року було оприлюднено 906 інформаційних матеріалів щодо діяльності контрольно-ревізійної служби області.
Звичайно, зроблено дуже багато, але проблем завжди вистачає. Усі вони вирішувались і надалі будуть вирішуватись конструктивно, для блага громадян, суспільства, держави.

Прес-служба КРУ
в Полтавській області
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.