Служба 101

Зазначалося, що впродовж минулого року бійці МНС Полтавщини врятували життя 199 людей, із них 26 – діти, а також матеріальних цінностей на суму понад 76 мільйонів гривень. Підрозділи управління МНС області надавали допомогу в ліквідації наслідків повені у Польщі, на території Дніпропетровської області брали участь у ліквідації лісових пожеж. Полтавські піротехніки знешкодили сотні бойових боєприпасів на артскладах у селищі Лозова Харківської області.
Віталій Бут відзначив плідну співпрацю управління МНС області з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема стосовно забезпечення протипожежного захисту об'єктів і населених пунктів Полтавщини.
Також на підсумковій нараді йшла мова про попередження та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та подій у майбутньому. Для цього рятувальним підрозділам Полтавщини передані три спецавтомобілі.
Заступник голови ОДА Борис Галушко наголосив, що завдяки професійному та оперативному реагуванню рятувальникам неодноразово вдавалося запобігти виникненню масштабних надзвичайних ситуацій в області. Віталій Бут вручив чергові спеціальні звання та почесні грамоти МНС України. Рятувальників області також нагородили почесними грамотами Полтавської обласної державної адміністрації, обласної ради та Полтавського міськвиконкому.
В інтерв’ю представникам ЗМІ заступник міністра з надзвичайних ситуацій України Віталій Бут дав високу оцінку діяльності управління МНС України в Полтавській області. Також він розповів, що техніко-пожежні автомобілі в Україні застарілі й 90 відсотків їх потребують якнайшвидшої заміни. Дане питання планують вирішити поетапно до 2013 року. Передбачають підвищити й зарплату рятувальникам.
– Сьогодні Президентом України поставлено завдання вивчити діяльність аналогічних структур в інших країнах, – наголосив Віталій Бут. – Цю роботу ми проводимо, взявши за основу французьку модель, яку можна найкраще адаптувати для наших умов. Їхня система базується на підпорядкуванні оперативних служб міністерству внутрішніх справ.
Борис Галушко запевнив, що влада сприятиме відновленню сільської пожежної охорони. З цією метою планують залучати кошти нафтогазового комплексу та сільськогосподарських підприємств.
– Взагалі ж завдання, які ставилися перед структурними підрозділами управління МНС України в Полтавській області, виконані в повному обсязі, – наголосив він. – Нині очікуємо прийняття семи програм із підтримки усіх підрозділів, що працюють по ліквідації надзвичайних ситуацій. У залежності від навантаження кожна програма матиме відповідне фінансування.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.