У постійних комісіях обласної ради

Згідно з пріоритетами й методиками, визначеними обласною радою минулого скликання, та з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених депутатами Михайлом Виноградом, В’ячеславом Жданом, Катериною Орос, Онисієм Петращуком, Діонісієм Капліним, заступником голови ОДА Олександром Ковалем, було проаналізовано звіти керівників 13 установ і організацій, які перебувають в оперативному керуванні головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, термін дії контрактів яких закінчується, та погоджено строки їх продовження.
Схвалено перелік та напрямки використання капітальних видатків, які пропонуються до фінансування в 2011 році за рахунок галузі “Охорона здоров’я”. Загальний кошторис становить 878 тисяч гривень.
Депутати опрацювали представлені начальником головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктором Лисаком заходи з реформування медичної галузі області. Це, зокрема, розмежування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги, створення госпітальних округів тощо. Відповідний план-графік розрахований до 2014 року.
Гострій критиці у ході засідання було піддано відповідальних виконавців рекомендацій профільної комісії, висловлених у жовтні минулого року стосовно завершення будівництва другої черги обласного протитуберкульозного диспансеру. Зокрема, управління капітального будівництва облдержадміністрації зобов’язали у місячний термін надолужити згаяний час й усунути всі констатовані депутатами недоліки з тим, щоб довгобуд нарешті став ефективним медичним закладом.
Важливим напрямком розвитку якісного медичного обслуговування населення є доступ громадян до якісних і прийнятних за ціною ліків. Отож саме в цьому сенсі члени комісії заслухали та взяли до відома звіт в. о. директора ПОКП “Полтавафарм” Миколи Клюса про підсумки діяльності очолюваної ним структури за 2010 рік та плани на нинішній.
За підсумками засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я ухвалено відповідні протокольні доручення та рекомендації.

Прес-служба обласної ради
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.