26 січня – Міжнародний день працівників митної служби

Проголошення державної незалежності України обумовило нагальну потребу в забезпеченні належного захисту економічних інтересів держави. Закони України "Про митну справу в Україні" (прийнятий 25 червня 1991 року), "Про Єдиний митний тариф" та Митний кодекс (введені в дію протягом 1991–1992 років) стали законодавчою основою організації митної справи в державі.
Указом Президента України від 11 грудня 1991 року "Про утворення Державного митного комітету України" було створено центральний орган державного управління у галузі митної справи. Основним завданням Державного митного комітету України було визначено забезпечення захисту економічної безпеки України, додержання законодавства про митну справу, здійснення митного контролю та оформлення.
У листопаді 1996 року Указом Президента на базі Державного митного комітету України, територіальних митних управлінь, митниць та митних установ створено Державну митну службу України.
Вимоги часу ставлять перед Державною митною службою України низку завдань невідкладного реформування, виконання яких має вивести митну службу на новий рівень якості надання послуг суспільству і бізнесу з одночасним неухильним гарантуванням митних інтересів держави.
***
У Полтавській митниці відбулася нарада, на якій підбито підсумки роботи цієї структури за минулий рік. В.о. начальника Полтавської митниці Вадим Лось поінформував про основні аспекти діяльності установи в минулому році та визначив завдання на 2011-й. Він зазначив, що торік митницею докладалося чимало зусиль щодо виконання покладених на неї завдань та функцій. Були здійснені чергові кроки на шляху до створення сучасної митниці як потужної структури європейського рівня. Зокрема Полтавська митниця в минулому році поповнила державну скарбницю України на суму понад 1 млрд 172 млн грн. План очікуваних показників надходжень до Державного бюджету, встановлений Держмитслужбою України, виконаний митницею на 82,5%. В порівнянні з 2009 роком перерахування митних податків збільшилися майже на 344 млн грн.
У році, що минув, актуальними були питання спрощення митних процедур і митного оформлення, посилення боротьби з контрабандою і порушеннями митних правил, підвищення співробітництва з правоохоронними органами України.
Вадим Лось наголосив, що досягнення стали можливими завдяки злагодженій роботі всього колективу митниці. Щодо перспектив діяльності в 2011 році, то  він підкреслив: передусім увага буде зосереджена на подальшій реалізації реформи Державної митної служби України "Обличчям до людей".
У роботі наради взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Борис Галушко, заступник голови Державної митної служби України Павло Пашко, керівники правоохоронних органів області.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.