Незабутні

Головним чинником, що спрямував хід наради з питань підготовки та проведення заходів із відзначення 90-річчя від дня народження двічі Героя Радянського Союзу, генерал-лейтенанта Георгія Берегового в русло максимальної конкретики, стали підсумки робочої поїздки на його малу батьківщину, в Карлівський район, заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Валерія Пархоменка і начальника управління містобудування та архітектури ОДА Юрія Петрука.
В цілому висновок позитивний – село Федорівка Карлівського району, де 15 квітня 1921 року народився Георгій Береговий, має всі шанси гідно зустріти гостей та забезпечити їм змістовну програму вшанування пам’яті видатного льотчика. Серед завдань, виконання яких має посприяти такому розвитку подій, заплановано, зокрема, відкриття у Федорівській середній школі експозиції, присвяченої життєвому шляху космонавта, встановлення біля навчального закладу погруддя двічі Героя Радянського Союзу Георгія Берегового. Планується також, що гості, які приїдуть на батьківщину Георгія Тимофійовича, зможуть відвідати вже відреставровану місцеву Благовіщенську церкву. Саме тут свого часу хрестили майбутнього космонавта.
Передбачається провести й роботи з благоустрою парку імені Георгія Берегового. Вирішується питання щодо присвоєння Федорівській середній школі імені славетного земляка, створення експозиції, присвяченої уславленому землякові, у Карлівському районному історико-краєзнавчому музеї.
Всі намічені в межах підготовки та відзначення 90-річчя з дня народження Георгія Берегового заходи планується здійснити без залучення коштів із державного бюджету, наголосив заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко, який вів нараду. Загалом же програма обіцяє бути насиченою. На її користь спрацює навіть вигідне сусідство дати народження Георгія Тимофійовича та Всесвітнього дня авіації та космонавтики, що відзначається 12 квітня, – традиційні колоквіуми та конференції набудуть відповідного спрямування. Цьому посприяє Полтавський музей авіації і космонавтики. Окрім того, як зазначалося на нараді, в навчальних закладах області пройдуть тематичні бесіди та лекції, у бібліотеках та музеях – виставки-огляди.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.