На вістрі проблеми

Усе це викликало широкий резонанс серед громадськості, адже ще зовсім недавно кременчужани сподівалися на поліпшення умов лікування онкохворих, кількість яких у місті щороку, на жаль, невпинно зростає. Пристрасті навколо актуальної проблеми підігрів і відкритий колективний лист працівників офтальмологічного відділення першої міської лікарні Кременчука, яке міська влада має намір оптимізувати, а на його місце переселити онкодиспансер. Таке рішення, зокрема, керівник міського відділу охорони здоров’я Валерій Литвиненко аргументує тим, що за умов появи новітніх технологій в офтальмології місту не потрібне відділення очних захворювань у нинішньому форматі.
Натомість працівників онкодиспансеру факт можливого переселення не задовольняє тим, що лікувальний заклад може втратити статус диспансеру й перетворитися у звичайне відділення, яке згодом можуть просто закрити.
Чи насправді це так, ми запитали у в.о. начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрія Курилка. Він категорично заперечив подібні гіпотези й запевнив, що питання про зміну статусу ніхто й ніде не розглядає. Кременчуцький онкодиспансер як мав, так і має статус обласного лікувального закладу з відповідним фінансуванням. А от щодо приміщення, то цілком погодився, що воно не придатне для перебування й лікування хворих. За словами Юрія Курилка, до Кременчука виїздили фахівці управління й, вивчивши ситуацію на місці, дійшли висновку, що міська влада чинить правильно. Стосовно ремонту приміщення госпіталю – віддалена перспектива.
Заступник міського голови Кременчука Віктор Калашник у свою чергу зазначає, що варіант переведення онкодиспансеру в приміщення офтальмологічного відділення першої міської лікарні є одним із найбільш доцільних і економічно вигідних, адже кожне відділення лікарні розраховане на 70 ліжок. А нині в офтальмологічному відділенні лікується щонайбільше 30 хворих, а 40 місць залишаються вільними, тоді як в онкодиспансері місць вкрай не вистачає. Як запевняє Віктор Калашник, зі зміною приміщення пацієнти онкодиспансеру отримають додаткові послуги, зокрема цілодобовий нагляд фахівців хірургічної та анестезіологічної служб.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.