Виконавча влада: регіональний аспект

– Обласна влада не наполягає на закритті лікарні. Завдання районних керівників – знайти оптимальний варіант для утримання і подальшого ефективного функціонування цього медичного закладу. Проблема  протягом поточного року має бути вирішена, – наголосив Олександр Удовіченко, звертаючись до голови Козельщинської РДА Сергія Сушка.
Під час прийому важливе питання було порушене депутатом районної ради Віктором Марченком та депутатом обласної ради Олександром Коваленком. Ішлося про ситуацію з орендою земельних паїв, що склалася на територіях Приліпської, Михайликівської, Оленівської сільських рад. Орендарями землі тут є ТОВ «Агротехнологія», ПОСП «Відродження» – підрозділи Решетилівського агрооб’єднання фермерських господарств «Еліта». Депутати наголосили на тому, що до них неодноразово зверталися мешканці населених пунктів згаданих сільських рад зі скаргами на кабальні умови укладених договорів оренди земельних паїв, розірвати які немає можливості. Крім того, керівництво цих аграрних формувань, не йдучи ні на які контакти з представниками районної влади, відсторонилося від вирішення соціальних проблем сіл, не сплачує орендну плату за використання невитребуваних паїв тощо.
– До вирішення цієї проблеми потрібно підходити системно і спільними зусиллями, залучивши головне управління Держкомзему в області, обласну прокуратуру, інші компетентні служби, – підсумував Олександр Удовіченко.
Крім цього, Олександр Коваленко, як генеральний директор ТОВ «Агрофірма «Добробут», вів мову про будівництво клубу в селі Лутовинівці, де підприємство орендує сільгоспугіддя. Він повідомив, що агроформування заклало у цьогорічний кошторис 100 тис. грн на ці цілі й передбачатиме надання не менших сум у наступні роки, поетапно, як це «Добробут» зробив       у Бреусівці. Він прохав підтримки районного й обласного бюджету для співфінансування.
Ветеран Великої Вітчизняної війни Іван Бордюг звернувся до голови ОДА з проханням посприяти у завершенні будівництва пологового відділення Козельщинської центральної районної лікарні, котре тягнеться вже кілька років і «з’їло» не один мільйон державних коштів, неефективно використаних попередньою владою.
До речі, пересвідчитися у наведених фактах Олександр Удовіченко зміг на місці – по закінченні прийому оглянув недобудоване приміщення пологового відділення ЦРЛ у Козельщині, а також відвідав село Бреусівку, де оглянув відремонтований сільський клуб і спортивний зал, реконструйовані тваринницькі приміщення ТОВ «Агрофірма «Добробут».
Голова кооперативу «Сяйво» з села Новоселівки Анатолій Жарков заручився підтримкою керівника області у фінансуванні підвідного газопроводу до села. У Новоселівці коштом кооперативу виготовлено всю необхідну документацію, збудовано розподільчий газопровід, приватні оселі також відповідно обладнано, а самого газу люди чекають ось уже п’ятий рік. До цієї справи долучилася й Бреусівська сільська рада, але для будівництва 2,5 км підвідного газопроводу потрібно 170 тис. грн. Без допомоги обласного бюджету ніяк не обійтися.
Побували на прийомі у голови облдержадміністрації мешканці району і задля вирішення особистих питань. Зверталися й такі заявники, проблеми яких можливо вирішити лише через суд, тому їм було надано відповідні роз’яснення.
Звернення до керівника облдержадміністрації для значної кількості громадян є важливим засобом вирішення життєвих проблем, захисту своїх прав та інтересів. Тож жодне зі звернень не буде залишено без уваги. Для цього Олександр Удовіченко дав доручення відповідним службам і відомствам.

Надія ЛИТВИН
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.