Виконавча влада

Про це свідчать результати дослідження Transition Democracy Fund (Велика Британія), повідомляє ОКІА “Новини Полтавщини”.
“Ми проаналізували роботу губернаторів за п’ятьма групами критеріїв. Це – рівень демократії, рівень економічного розвитку та бізнес-свободи, рівень корупції, рівень підтримки населення, рівень розвитку соціальної інфраструктури та захисту населення. Це – основні групи, які в свою чергу складаються з окремих показників.
Нашими представниками в Україні була проведена дуже велика робота. Рейтинг, який ми представляємо, – це узагальнені дані двох масштабних соціологічних досліджень, проведених у червні та листопаді минулого року, дані фокус-груп, опитування експертів, а також моніторинг місцевої преси. Це – унікальний проект, який не має аналогів не тільки в Україні, а й на всьому пострадянському просторі, і я хочу подякувати українській команді за високий професіоналізм і добре виконану роботу. Рейтинг допоможе європейським інвесторам більш зважено підходити до питання інвестицій в окремі регіони, а українській владі дасть поживу для роздумів. Адже рівень корупції в окремих регіонах дуже високий, а рівень демократії вкрай низький”, – заявив директор регіональних програм Міжнародного фонду “Transition Democracy Fund” Борис Петровський.
Дослідження проводилося в рамках грантового замовлення фонду “Transition Democracy Fund” (Велика Британія) з метою вивчення ставлення громадян України до місцевої влади та регіональних еліт.
“Лідери – губернатори Закарпатської, Полтавської, Волинської та Чернівецької областей. Це ті регіони України, які зуміли в 2010 році продемонструвати зростання по всіх основних показниках, що мають реальну вагу в державах “молодих демократій”, до яких належить і Україна. Ми будемо рекомендувати своїм клієнтам інвестувати саме в ці регіони”, – заявив експерт.
Він також вважає, що губернатори в Україні мали б обиратися народом. На його думку, Україна ніколи не досягне високого рівня демократії та ринкової економіки, якщо голів ОДА і далі призначатимуть із центру.
“Місцева влада, на жаль, дуже часто не виражає інтереси людей і гальмує розвиток областей, відлякуючи корупцією та авторитаризмом іноземних інвесторів”, – зазначив Борис Петровський.
Нагадаємо, Transition Democracy Fund є недержавною організацією, що займається дослідженнями громадянського суспільства, демократії і внутрішньополітичних відносин у країнах колишнього Радянського Союзу. Президент фонду “Transition Democracy Fund” – Вільям Фоулер.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.