Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– На моє переконання, люди вже втомилися від популістських гасел та закликів і тому чекають від влади конкретних і рішучих дій щодо вирішення нагальних питань.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– В Чутівському районі я працюю лише півтора року. За такий відносно нетривалий проміжок часу ще не встиг глибоко вивчити проблеми кожної територіальної громади – цим нині й займаюся. Прагну максимально наблизити владу до людей, зокрема найближчим часом маю намір започаткувати прийом жителів району керівниками і виконавчим апаратом районної ради, а також особистий прийом людей за місцем їх проживання. Зараз працюю над створенням команди фахівців, які б могли швидко й ефективно вирішувати соціальні питання як кожного жителя району, так і всієї громади в цілому. Порядок і чистота на вулицях, своєчасний ремонт будинків, доріг, комунікацій, безпека громадян, негайне реагування на їхні скарги – цими й іншими питаннями повинні опікуватися депутати місцевих рад. Також хочу наголосити, що у нас є спільна команда – це народний депутат України Олексій Лелюк, голова обласної ради Іван Момот та депутат Микола Хоменко, якому чутівська громада довірила представляти свої інтереси в обласній раді. За їхньої допомоги і підтримки намагатимемося працювати так, щоб люди переконалися – нинішня влада робить усе для вирішення їхніх проблем.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Найголовніший із них, безперечно, – всебічний розвиток району. Це і соціальний захист населення, і транспортне сполучення, і освітлення вулиць, і відродження культури, і підтримка малого та середнього бізнесу, зокрема на селі. Взагалі сільське життя мені добре відоме, адже я народився і виріс у сільській місцевості й цим пишаюся. Глибоко переконаний, що сільські жителі повинні мати ті ж можливості, що й міські, тобто якісну медичну допомогу, освіту для своїх дітей. Необхідно відкривати дитячі садочки – хоча б по одному на кілька сіл. На мою думку, дитсадки слід облаштовувати саме при школах. Це економніше і зручніше як для органу місцевого самоврядування, так і для вихователів, батьків. Особливої уваги з боку районної ради потребує й молодь району. Зокрема необхідно розвивати в селах спортивне дозвілля, відновити роботу сільських клубів, бібліотек. Над цим і працюватимемо.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати із райдержадміністрацією?
– Районна рада є органом представницьким, а адміністрація – виконавчим, тому вони не повинні конкурувати, а спільними зусиллями вирішувати проблеми громади.
Дуже добре, що змінилася виборча система. Тепер кожна територіальна громада має свого представника у районній раді, який відстоюватиме її інтереси. Кожен депутат, як і селищний чи сільський голова, ішов на вибори зі своєю програмою. І районна рада буде сприяти їм у втіленні в життя їхніх програм. Вважаю, що лише спільна робота депутатського корпусу та сільських, селищних голів забезпечить стабільність і ефективність місцевого самоврядування.
Із 30 новообраних депутатів майже у третини вже є досвід депутатської роботи, решта – так би мовити, новачки. А значить, вони мають незаангажований погляд на проблеми територіальної громади. Вважаю, це допоможе депутатам плідно працювати на її благо. Тільки спільна, злагоджена робота дасть результат, який оцінять люди.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.