Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– Дуже важливо довести людям, що новообрані органи місцевого самоврядування здатні вирішувати їхні проблеми. Але для цього потрібні конкретні результати. Лише маючи позитивні зрушення, ми можемо розраховувати на довіру та підтримку громади. Тож час ховати партійні знамена і в рамках законодавчих повноважень усі зусилля спрямовувати на досягнення якісних зрушень у всіх сферах нашого життя.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Працювати нині доволі важко, оскільки за останні десятиріччя у державі більше зруйновано, аніж створено. Не виняток і наш район, який багато в чому втратив свою колишню славу. Але це лише спонукає діяти активніше і наполегливіше.
Спектр невідкладних проблем дуже широкий. Із перших днів перебування на посаді голови райради доводиться вирішувати багато питань, постійно спілкуватися з людьми, стикатися з різними поглядами, часом діаметрально протилежними. Відразу з усією гостротою постали питання ефективного використання майна спільної власності територіальних громад, щоб не лише не втратити те, що залишилось, а й дати йому надійну перспективу.
Із сільськими головами узгоджуємо позиції щодо відновлення на селі дошкільних закладів, відродження культури та роботи з молоддю.
У жодному разі не можна допустити зниження рівня медичного обслуговування сільського населення, зокрема через кадрові проблеми. Це питання теж доводиться врегульовувати. Взагалі на тривалу адаптацію до нової сфери діяльності розраховувати не доводиться. Життя вимагає оперативності, конкретності, діловитості.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Насамперед це поліпшення інвестиційного клімату району. Питання комплексне, бо включає багато важливих чинників. Серед них – і газифікація, і робота з облаштування водопостачання та каналізаційних мереж, інші невідкладні заходи.
Проблема надзвичайної гостроти – збільшення надходжень до місцевих бюджетів. Найперші дії в цьому плані – співпраця з орендарями в рамках здійснення земельної політики. Чітке правило – оренда має працювати на економіку і соціальну сферу району, на місцеву громаду, а не використовуватись лише як прибутковий транзит для певних осіб.
Вестиметься курс на максимальне виконання бюджетних показників, повну сплату всіх податків. Це також подальше координування зусиль різних служб щодо використання комунального майна, досить споглядати на руїни і безвідповідальність. Чіткою є спрямованість на участь у Програмах розвитку місцевого самоврядування, і вже маємо на цьому шляху відчутні напрацювання.
Настійно працюватимемо в плані зміцнення матеріально-технічної бази закладів соціальної сфери, де значну роль відіграє співпраця з бізнесовими та господарськими структурами.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати з райдержадміністрацією?
– Відповідь однозначна – лише конструктивна взаємодія. Досить із нас гіркого досвіду попередніх років, коли протиріччя у стосунках двох гілок влади негативно впливали на соціально-економічний стан району, на перспективу його розвитку. Тільки співпраця може відкривати можливості для руху вперед. Але, працюючи спільно з виконавчою владою, завжди матиму свою думку і відстоюватиму її при пошуку найоптимальніших варіантів у конкретній ситуації.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.