Полтава і полтавці

Ринок “Мотель”, точніше земельну ділянку по вулиці Грушевського, 11, передано в оренду на 5 років комунальному підприємству “Полтава-Сервіс”. Олександр Мамай зазначив, що це підприємство займатиметься не лише ринками, а й автостоянками, дизайном архітектурного середовища та іншим. Депутати скасували рішення міської ради попереднього скликання щодо будівлі Кадетського корпусу. Тоді сесія задовольнила протест прокурора стосовно неможливості приватизації цього об’єкта. Звертаючись до депутатів, міський голова запропонував зробити крок назустріч власнику будівлі, підтвердивши його право власності, щоб він мав змогу або самостійно почати ремонт, або знову продати будівлю місту.
Сесія призначила редактором газети “Полтавський вісник” Олександра Луценка, який до цього керував Полтавським відділенням ТОВ “Видавнича група “Нова інформація”, що видає “Газету по-українськи” та журнал “Країна”.
На післясесійній прес-конференції, відповідаючи на запитання “Зорі Полтавщини” щодо роботи комунальних служб міста, які, попри запевнення й обіцянки, не змогли забезпечити нормальну життєдіяльність міста (полтавці потерпали від ожеледиці), Олександр Мамай зазначив, що з подібної ситуації будуть зроблені відповідні висновки. Якщо з розчисткою доріг від снігу комунальники впоралися, то з тротуарами були проблеми.
– Поставлене чітке завдання всім керівникам ЖЕДів – розчистити тротуари. І якщо двірники не встигатимуть виконати цю роботу, то особисто начальникам ЖЕДів, у яких зарплата від 5 до 11 тисяч гривень, доведеться цим займатися. Після новорічних свят почнеться реформування житлово-комунального господарства міста, – сказав міський голова. – Ми додатково виділили 20 тракторів, закупили до них обладнання, не витративши ні копійки з бюджету. Коли наша техніка поїхала на околиці – в Яківці, Рибці, Лісок – і чистила вулиці, то люди виходили й аплодували, бо торік там не було чим чистити. В місті створена комісія за участю голів районних у місті рад, яка контролюватиме всі напрямки і дільниці. За кожним підприємством закріплять частину тротуару, за це будуть відповідальні. Одного з начальників ЖЕДів уже оштрафували.
Міський голова Полтави і секретар міської ради Оксана Деркач повідомили, що в місті розпочаті й проводитимуться майже щодня протягом свят новорічно-різдвяні заходи для дітей. Солодкі подарунки дошкільнятам і школярам Полтави закуплені на суму 600 тисяч гривень.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.