Охорона здоров’я

У терапевтичному відділенні Гадяцької ЦРЛ обладнали палату для ветеранів Великої Вітчизняної війни, в стадії завершення – палата для інфарктних хворих, маніпуляційна й санвузли. В дитячому відділенні старі дерев’яні вікна замінили на сучасні пластикові, також заплановано ремонт у палатах. Окрім цього, майже повністю була замінена теплотраса лікарні й частково – опалювальна система в поліклінічному відділенні, там, де була потреба, встановили нові вхідні двері. До того ж придбали новий рентген-апарат, два аналізатори, медобладнання й апаратуру. Загалом на оновлення Гадяцької центральної райлікарні з районного бюджету вже виділено понад 1 мільйон гривень.
– Ніколи в нашій лікарні не робили такого ремонту, як за останні три місяці, – зазначив головний лікар Гадяцької ЦРЛ Олександр Басараб. – І це дуже важливо – і для нас, медиків, і, звичайно ж, для наших пацієнтів. Адже рівень надання медичних послуг залежить не лише від фаховості лікарів, а й від умов, у яких проходить лікувальний процес.
Олександр Басараб розповів про реформування медичної галузі, запланованої на найближчі кілька років:
– Згідно з Програмою реформування вітчизняної системи охорони здоров’я на 2010–2015 роки, затвердженою Президентом України Віктором Януковичем, передбачено запровадження на місцях так званої первинної медичної допомоги –  створення медико-санітарних центрів на базі центральних районних лікарень на рівні їх поліклінічних відділень. Вторинна медична допомога передбачатиме стаціонарне лікування і матиме обласне підпорядкування. Заплановане також створення так званих госпітальних округів.
Головний лікар Гадяцької ЦРЛ Олександр Басараб спростував чутки про закриття лікарні, які останнім часом виникли в райцентрі.
– Лікарню ніхто закривати не збирається, – наголосив він. – Більше того, нещодавно ми отримали нове обладнання для оперблоку та реанімаційного відділення, сучасний УЗД- й ЕКГ-апарати, а також глюкометри. Вочевидь, що держава не виділяла б коштів на обладнання лікарні, яку збираються закрити. Звичайно, нам ще є над чим працювати, але ми дивимося у майбутнє з оптимізмом, адже маємо неабияку підтримку з боку районної влади.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.