Свобода слова

Відкриваючи семінар, Микола Перепелиця зазначив, що протягом року, який добігає кінця, влада намагалася бути максимально відкритою для журналістів:
– За кількістю проведених прес-конференцій, брифінгів і “круглих столів” рік, що минає, став рекордним. Ми намагалися через ЗМІ доносити до населення інформацію про діяльність влади. Адже найгірше для влади – коли про неї мовчать або говорять однобічно.
Начальник управління інформаційної політики головного управління інформаційної та внутрішньої політики ОДА Олег Коробов, розповідаючи про ситуацію, яка наразі існує в інформаційному просторі області, повідомив, що нині в регіоні зареєстровано 504 друкованих видання. Найбільший тираж серед обласних видань – традиційно у “Зорі Полтавщини”, найтиражніші районки – “Решетилівський вісник”, “Рідний край” (смт Велика Багачка), “Пирятинські вісті”, “Трудова слава” (смт Диканька).
– Частка україномовного продукту серед загалу друкованих засобів масової інформації хоч і поступово, але зростає, – зазначив Олег Коробов.
Директор Полтавської дирекції УДППЗ “Укрпошта” Микола Хоменко поінформував присутніх про хід передплатної кампанії і зазначив, що цього року спостерігається тенденція до зменшення популярності в населення іноземних періодичних видань на користь українських і, зокрема, місцевих.
Найбільше нарікань із боку редакторів районних ЗМІ викликали питання організації передплатних кампаній, оплати передплатних послуг і доставки газет. Голова обласної організації Національної спілки журналістів України, головний редактор газети “Зоря Полтавщини” Григорій Гринь вніс пропозицію розробити спільну тактику ведення газетярами і поштовиками передплатних кампаній.
Під час спілкування журналістів із представниками влади, зокрема, обговорювалися питання фінансової підтримки комунальних друкованих ЗМІ з боку їхніх співзасновників, інформаційного наповнення та верстки газет.
– Приємно констатувати, що в нашій області, за словами самих журналістів, тиску на ЗМІ немає, – зазначив голова Полтавської обласної ради Іван Момот у своєму зверненні до присутніх редакторів обласних і районних комунальних видань. – Обласна влада була й надалі залишатиметься відкритою для діалогу із журналістами, адже для нас це найкраща можливість інформувати населення про результати своєї діяльності.
aУчасники семінару-наради: начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики ОДА Микола Перепелиця, голова обласної ради Іван Момот, заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.