Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– Під час передвиборної кампанії я особисто провів у районі сімдесят дві зустрічі з населенням, і основне, що чув від людей – це прохання навести в районі порядок. Ми зараз не можемо підвищити заробітну плату до європейського рівня, не маємо можливості кардинально підвищити життєвий рівень громадян, але вирішити багато економічних, соціальних проблем у районі – в наших силах. Ми ставимо перед собою завдання – конкретними справами допомогти кожній людині, яка цього потребує. Кожен працівник, до якого заходить відвідувач, повинен думати, як йому допомогти, і ставитися до кожної людини, як до свого батька чи матері, сестри чи брата, бабусі чи дідуся. Інакше йому не місце в нашій команді.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Маємо забезпечити нормальний розвиток району, щоб соціально-економічні показники були кращими, ніж нині. Ми сьогодні формуємо районний бюджет, і фінуправління райдержадміністрації повинно врахувати можливості для реалізації того, що ми, влада, по-обіцяли виборцям. Звичайно, в межах розумного. Не в силах районної ради підняти соціальні стандарти для людей, але такі питання, як, наприклад, доставка ліків та інших медпрепаратів із районної аптеки
в села, ми зможемо вирішити і вирішимо. Ми повинні зробити так, щоб люди нам повірили.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– На сесії районної ради домовилися, що у нас в раді не буде "наших" депутатів і "ваших". Сьогодні в раду увійшли представники 10 політичних партій. Звісно, ми не зможемо вирішити одномоментно всіх проблем. Є багато питань, які мають бути вирішені на державному рівні, але районна рада повинна, в першу чергу, захищати інтереси і права місцевих мешканців, наприклад, тих самих сільгосптоваровиробників. Районна рада об'єднала 52 депутатів, яким мандат довіри дав народ. На нас лежить величезна відповідальність за те, як ми зуміємо довести людям, що ми сюди прийшли не для того, щоб наслідувати якісь свої корисливі цілі, "дерибанити" зем-лю, а для того, щоб вирішити ті питання, які стоять перед районом.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати із райдержадміністрацією?
– Ми повинні бути разом, а не йти у різні боки, бо демо-кратія – це сувора дисципліна і виконання кожним своїх службових обов'язків, а не безлад та вседозволеність.
У взаєминах районної ради та райдержадміністрації не потрібно робити поділу на старших і менших, а треба засукати рукава і разом працювати. Думаю, у нас вистачить і розуму, і досвіду, щоб спільно вирішити всі питання. Зі свого боку постараюся все, що знаю, що вмію, застосувати у своїй роботі й бути корисним громаді.

Яна КУДРЯ
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.