Полтава і полтавці

На програму соціального забезпечення та со-ціального захисту населення "Турбота" управлінню у справах сім'ї, молоді та спорту виділено
220 тисяч гривень на проведення новорічних свят і придбання подарунків для дітей.  
Депутати ухвалили продовжити виплати іменних стипендій міського голови студентам вищих навчальних закладів державної та недержавної форм власності та перспективним спортсменам. Батькам немовлят, які народяться новорічної ночі, буде виплачено по тисячі гривень. Стільки ж отримають медики, які чергуватимуть у цей час у міському пологовому будинку.
Комунальному підприємству "Парковка", яке опікуватиметься комунальними ринками обласного центру, рішенням сесії змінено назву на підприємство "Полтавасервіс" Полтавської міської ради. Затвердили також Положення про помічника-консультанта Полтавської міської ради. Секретар міської ради Оксана Деркач поінформувала, що кожний депутат може мати від одного до п'яти помічників. Залучаючи до такої ролі молодих людей, студентів, є шанс навчити їх роботі у самоврядуванні й виростити таким чином свою зміну. Працюватимуть помічники-консультанти на громадських засадах.
На сесії були розглянуті також інші питання.
На традиційній прес-конференції після закінчення сесії  Олександр Мамай прокоментував рішення депутатів і відповів на запитання журналістів. Зокрема, депутати проголосували за зменшення видатків на утримання міськвиконкому на 542,2 тисячі гривень і на програму боротьби зі злочинністю. Чи не вплине така економія коштів на якість роботи?  
– Що стосується економії по міськвиконкому, то і заступники міського голови, і міський голова, і всі профільні структури щомісяця "малювали" собі великі премії. Зараз  цих премій немає, тому уявіть собі, які кошти вивільнилися. На програму боротьби зі злочинністю відповідні служби, УМВС у тому числі, подають заявки, скільки їм треба коштів. Якщо заявок не подавали, значить, кошти є. Раніше було багато формальних підходів…
Щодо розпочатої в країні адмінреформи і можливого скорочення працівників міськвиконкому Олександр Мамай зауважив:
– Я слідкую за цим процесом і впевнений на сто відсотків, що протягом місяця нам "зверху", з Києва, доведуть структуру. Подобається мені це чи ні, я, як міський голова, коментувати не маю права, але якщо буде доведена нам структура, буде прийняте рішення, то виконуватимемо його. Якщо скорочуватимуться посади у міськвиконкомі, то звільненим працівникам я особисто запропоную роботу, бо це фахівці. У нас багато комунальних підприємств, буде відроджуватись шляхове ремонтно-будівельне управління, асфальтний завод та інші служби.
Депутати внесли зміни до програми діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на нинішній та наступний рік у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу. Міський голова, коментуючи це рішення, сказав, що віднині земельні податки – тобто всі кошти від оренди землі – на сто відсотків залишатимуться в місті. А раніше залишалося 75 відсотків.  
Відповідаючи на запитання журналістів, міський голова Полтави повідомив, що підвищення вартості проїзду в тролейбусах запроваджуватиметься не раніше, ніж через 3 місяці, оскільки цьому передує тривала процедура із затвердженням у центральних структурах. Він також наголосив, що в обласному центрі комунальна техніка для прибирання снігу підтримується в постійній готовності, й перші снігопади підтвердили – з ситуацією міська влада справляється.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.