Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– Від будь-яких змін люди очікують кращого. Так і після обрання сільських, селищних голів, депутатів місцевих рад кожен виборець сподівається, що життя  в районі покращиться. А найбільше великобагачанці очікують стабільності, впевненості в тому, що в районі розвиватимуться всі галузі виробництва, збільшуватиметься кількість робочих місць і зростатиме добробут населення. Від органів влади людям потрібна робота на благо громади і конкретний результат.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Перш за все було проведено детальний аналіз ситуації в усіх сферах життя району, вивчено нагальні проблеми в бюджетній сфері. Є сьогодні ряд невирішених питань соціального захисту населення. З метою успішного  завершення бюджетного року, недопущення заборгованості по заробітній платі в галузях освіти, охорони здоров'я, культури, вчасних розрахунків за енергоносії проведено позачергову сесію районної ради.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Робота районної ради стосується широкого спектра питань життя району, і в першу чергу – питань бюджету та соціально-економічного і культурного розвитку. Спільно працюватимемо над наповненням бюджету, залученням інвестицій, виконанням комплексних програм. Мене особисто повторне обрання головою ради зобов'язує зробити все, щоб бути гідним високого мандата довіри.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати із районною державною адміністрацією?
– Повноваження районної ради, районної державної адміністрації і їхні взаємовідносини чітко визначені законодавчою базою. І тому вони повинні діяти відповідно до закону. Районна рада  делегувала районній державній адміністрації широке коло повноважень і зобов'язана здійснювати контроль за їх виконанням. Як голова районної ради намагатимусь організувати роботу депутатського корпусу так, щоб рада ефективно виконувала свої конституційні повноваження, щоб жодне питання, яке стосується життєдіяльності району, не було прийняте без широкого обговорення на сесії районної ради. Ми почали працювати злагоджено: без зайвих амбіцій та непорозумінь. Домовилися корегувати  дії ради й адміністрації. У нас спільні проблеми і спільні завдання – зробити життя мешканців району кращим, а сам район – економічно і культурно розвиненішим та привабливішим.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.