Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– Думаю, насамперед люди очікують наполегливої щоденної праці, коли, незважаючи на проблеми, а інколи і всупереч складнощам, протиріччям нашого непростого часу, депутати об’єднуються під єдиним гаслом – служіння рідному краю. Тобто ми, депутати, повинні щоденно, крок за кроком, копіткою конкретною роботою творити історію соціально-економічного розвитку як Зіньківського району, так і України в цілому.
Переконаний, що значних зусиль треба докласти для згуртування всіх політичних сил, об’єднання всіх депутатів та налагодження конструктивної співпраці з районною державною адміністрацією для того, щоб своєю плідною роботою та спільними діями покращити життя мешканців нашого району.  
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Основні невідкладні проблеми, якими потрібно займатися, – це консолідація всіх політичних сил, завершення нинішнього бюджетного року та початок нового, 2011, року. Але не слід забувати і про не менш важливі завдання – забезпечення стабільного функціонування об’єктів соціально-культурної сфери, покращення благоустрою населених пунктів району, створення нових робочих місць, переведення опалення бюджетних установ на енергозберігаючі технології, ряд інших питань.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Головним пріоритетом, на мою думку, повинно стати відродження економіки, бо без цього неможливі інвестиції в соціальну сферу, підвищення рівня життя населення. Пріоритетними повинні залишатися питання охорони здоров’я, освіти та культури, проблеми молоді та дітей. Як голова ради, я буду докладати всіх зусиль для підтримки та фінансування районних освітніх, медичних, культурних програм, програм із соціального захисту населення, які дадуть змогу нашим медичним установам застосовувати більш якісні та сучасні методи діагностики та лікування; закладам освіти – готувати конкурентоспроможних на рівні області чи й України в цілому учнів; культури – мати можливість розвивати та підтримувати народні таланти, якими так багата наша зіньківська земля.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати із райдержадміністрацією?
– Відкинувши в минуле часи тривалого протистояння районної ради та райдержадміністрації, потрібно починати співпрацю з чистого аркуша, тому з гордістю можу заявити, що перші кроки вже зроблено. Як наслідок – продуктивна й ефективна робота постійних комісій районної ради. Особливо хочу відзначити діяльність комісії з питань бюджету, підприємництва та управління майном, що, безперечно, дуже важливо для успішного завершення нинішнього бюджетного року та початку нового.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.