Виконавча влада

Проект розвитку області у 2011 році має практичну мету – перехід на інноваційно-інвестиційні принципи роботи практично у всіх галузях, а його кінцевим завданням є підвищення якості життя людей, зазначила начальник головного управління економіки ОДА Олена Адамович.
Заступник начальника головного управління економіки ОДА Олена Шишкова проаналізувала тенденції економічного розвитку області у всіх сферах діяльності, зазначивши, що приріст промислового виробництва в 2010 році становитиме 10–12%, та оприлюднила цілі й пріоритети соціально-економічної політики на 2011 рік. Зокрема, передбачається створити  базові передумови для економічного зростання на основі стабілізації фінансової системи, зниження рівня інфляції. Загалом реалізуватиметься інноваційно-інвестиційна модель розвитку економіки, відбуватиметься й модернізація її інфраструктури. Значна увага приділятиметься створенню сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу. Розвиток соціальної сфери відбуватиметься за рахунок підвищення ефективності та забезпечення стабільності соціального захисту населення, зростання його доходів, поліпшення якості та доступності освіти й медичного обслуговування. Водночас реформування державної служби і виконавчої влади сприятиме ефективності державного управління.
Щодо економічного та соціального розвитку області на 2011 рік, то планується закріпити позитивні тенденції, при цьому зростання економіки прогнозується на рівні 4,5 відсотка.
На колегії також розглядалися питання про стан економічного й соціального розвитку районів області та основні заходи, визначені проектами районних програм економічного і соціального розвитку на 2011 рік.
Із розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.