Полтава і полтавці

Обговорюючи Регламент міської ради, депутат Андрій Мартенс (“Фронт Змін”) запропонував додати норми, що стосуються діяльності опозиції, але цю поправку не підтримали. Депутат Олександр Козуб (ВО “Батьківщина”) зазначив: у міській раді не повинно бути опозиції, всі мають працювати над єдиним завданням – створювати кращі умови для економічного, соціального, культурного розвитку Полтави. З цим погодився Олександр Мамай: “Опозиція може з’явитися тоді, коли влада щось зробила не так. А у нас тільки перша робоча сесія. Яка зараз може бути опозиція? Тим більше, що на погоджувальній раді представники “Фронту Змін” увійшли до складу депутатських комісій”.
У міській раді шостого скликання діятиме 8 постійних комісій. Депутати затвердили їх керівний склад.
З початком роботи депутатів Полтавської міської ради шостого скликання привітав голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Удовіченко:
– Політичні сили, які прийшли до Полтавської міської ради, взяли на себе відповідальність щодо організації суспільного життя і виконання всіх функцій самоврядування. Від імені обласної державної адміністрації бажаю натхнення в цій роботі. Багато людей вперше обрані депутатами, у них є велике бажання працювати і немає досвіду депутатської роботи, але, переконаний, він набудеться в процесі діяльності. Загалом треба так організувати роботу міської ради, щоб вона працювала на конструктив, всі інтереси представлених політичних сил враховувались. Хочу побажати, щоб ви чули один одного, знаходили компроміси, розуміли свою відповідальність. Ті, хто в меншості, повинні прагматично і реально оцінювати свої можливості. Є приклади конструктивної роботи, і наш досвід на обласному рівні свідчить, що амбіції і вихід на перший план вузькопартійних пріоритетів ведуть у нікуди. Гарантую, що обласна адміністрація і обласна рада будуть бачити в міській раді, міському керівництві людей, які є представниками найбільшої територіальної громади області. Обласний бюджет ділиться на всіх, але Полтава для нас – пріоритет, це обласний центр, і ми готові до співпраці.
Голова облдержадміністрації наголосив, що Полтавщина має потужну розвинену інфраструктуру, зокрема за 9 місяців нинішнього року досягнуто зростання промислового виробництва на 21%, а за різними показниками наш регіон перебуває у п’ятірці кращих у країні. Серед пріоритетів обласної влади – розвиток житлово-комунального господарства і аграрного сектора. Перший напрямок дуже актуальний для обласного центру, АПК опосередковано стосується міських депутатів, але будівництво в містах переробних підприємств – це прибуткове виробництво і робочі місця.
Третя позачергова сесія Полтавської міської ради запланована на 26 листопада.
***
По завершенні сесії міський голова Олександр Мамай та новообрана секретар міської ради Оксана Деркач провели прес-конференцію. Олександр Мамай насамперед розповів, чим керувався, добираючи заступників. Головний чинник – професіоналізм. Саме тому на одну з керівних посад призначено Валентина Герасименка, який працював першим заступником міського голови минулого скликання. Люди, призначені на відповідні напрямки, мають досвід керівництва великими колективами, роботи в енергетичній, економічній, гуманітарній, інших сферах. Середній вік новопризначених – 40 років.
Оксана Деркач бачить своє завдання в такій організації роботи депутатського корпусу, щоб кожен мешканець міста знав персонально свого обранця.
Склад громадської колегії при виконкомі міської ради планують повністю змінити. Олександр Мамай запропонував увійти до колегії і журналістам. Відповідаючи на запитання, міський голова розповів, що вважає створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків значним кроком уперед на шляху реформування житлово-комунального господарства.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.