Виконавча влада

Начальник  управління культури облдержадміністрації Геннадій Фасій зазначив, що програма “Бібліоміст” – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів, Агентства США з міжнародного розвитку та Міністерства культури і туризму України, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. “Бібліоміст” співпрацює з Українською бібліотечною асоціацією, центральними та місцевими органами влади. Бібліотеки області також активно впроваджують програму. Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І.П. Котляревського взяла участь у проекті зі створення обласних навчальних центрів і отримала для обладнання такого центру 10 комп’ютерів із веб-камерами, іншим устаткуванням, а також принтер, сканер, проектор, мережне обладнання на загальну суму близько 80 тис. грн. та ліцензійне програмне забезпечення на суму 10 тис. грн. Крім того, на проектну діяльність регіонального навчального центру виділено грант у сумі 20 тис. доларів США. Загальна сума інвестиції – близько 250 тис. грн.
Протягом чотирьох місяців у регіональному навчальному центрі пройшли навчання 40 бібліотечних працівників районних та сільських бібліотек. А Лохвицька та Диканська централізовані бібліотечні системи стали переможцями у конкурсі проектів для міських та районних централізованих бібліотечних систем “Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету”. Нині оголошено другий тур конкурсу.
Начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко повідомила, що нині в області проживають  77453  інваліди. За рахунок субвенцій із Державного бюджету місцевим бюджетам фінансується ряд програм їх соціального захисту, зокрема, надання інвалідам війни та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи I категорії пільг з оплати житлово-комунальних послуг, пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу, з послуг зв’язку, встановлення телефонів, проведення безплатних капітальних ремонтів, санаторно-курортне лікування, компенсації за пільговий проїзд у міському та приміському транспорті тощо.
Також за рахунок коштів відповідної субвенції з Державного бюджету надається допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам. Людмила Корнієнко розповіла також про конкретні заходи, що здійснюються в рамках обласної програми соціального захисту інвалідів, та проблеми, які потребують оперативного вирішення. Це, зокрема і забезпечення осіб із обмеженими фізичними можливостями технічними та іншими засобами реабілітації, спецавтотранспортом, оздоровлення інвалідів, ветеранів війни та праці.
Голова обласної організації інвалідів Сергій Чумак додав, що дуже важлива також підтримка представниками влади творчої реабілітації інвалідів, розповів про співпрацю з міжнародними організаціями та конкретні потреби полтавців.
З обговорених питань голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко дав відповідні доручення.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.