Молодіжна політика

Керівник Євроклубу Кременчука, викладач університету Олег Овчаренко розповів: «Кременчуцька молодь спілкувалася зі своїми колегами з Чернігова, Харкова, Чернівців і Вроцлава. Завдяки вдало вибраному формату спілкування було досить динамічним. Молодь торкнулася таких тем, як хабарництво в освіті; практика і працевлаштування студентів; негаразди житлово-комунального господарства – від освітлення вулиць до якості питної води; стан довкілля та способи його збереження й поліпшення; національні традиції; менталітет; медицина тощо. Як бачимо, спектр проблем, які цікавлять молодь, дуже широкий і різноманітний.
Думаю, що інформація, отримана в результаті спілкування, може стати джерелом нових місцевих ініціатив, спрямованих на підвищення рівня культури та рівня життя у кожному місті та Україні в цілому».
Окремо можна виділити тему отримання освіти за кордоном. Дякуючи учасникам проекту «Тераз Вроцлав», які навчаються у Польщі, українські студенти і школярі отримали з перших уст інформацію щодо можливостей навчання за кордоном, побутових умов студентів Вроцлава, можливостей і перспектив працевлаштування. Цікавою виявилася й дискусія навколо питання «Чи пишаєтеся ви Україною?». На жаль, майже в усіх доповідях і коментарях звучав песимізм стосовно української європейськості та політики євроінтеграції України, але всі сходилися на думці «Ми все одно любимо Україну!». Навіть після закінчення конференції всі ще довго обговорювали почуте і побачене, висловлюючи сподівання, що формат відеоконференцій стане доброю практикою співпраці молоді різних міст і країн.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.