4 листопада – День залізничника

З нагоди свята та електрифікації нової дільниці ряду залізничників було вручено Почесні грамоти облдержадміністрації та Укрзалізниці, а також грошові премії.
Виступаючи перед присутніми, почесні гості зазначали, що в умовах, коли постійно зростають ціни на нафтопродукти, електрифікація сталевих магістралей передусім є актуальною для підвищення економічної ефективності залізничного транспорту.
На новій дільниці разом із роботами з обладнання колій контактною мережею було реконструйовано станції Головач і Мала Перещепинська, зупинні платформи, побудовано сучасну модульну релейну та виробничі приміщення колійників і зв'язківців, відремонтовано переїзди, введено в експлуатацію нову систему автоблокування.
Взагалі ж згідно з Програмою електрифікації залізниць України на 2008–2020 роки необхідно електрифікувати понад 2000 км залізничних ліній.
Першим етапом у виконанні робіт з електрифікації напрямку Полтава–Кременчук–Бурти– Користівка було введення в експлуатацію дільниці від наддніпрянського міста до Користівки. Другим – від Полтави до Малої Перещепинської. Закінчити електрифікацію дільниці Полтава– Кременчук планується у наступному році.
Це дозволить збільшити пропускну спроможність залізниць у напрямку портів Чорного моря, перевівши частину пасажирських поїздів на другий паралельний хід, а отже, й виконати необхідні вимоги для проведення в Україні Євро-2012. А ще – зменшити негативний вплив залізничного транспорту на навколишнє природне середовище та забезпечити високі стандарти транспортних послуг.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.