Майбутнє – за відновлювальними видами енергії

Для забезпечення навчального процесу в академії створена навчально-наукова лабораторія відновлювальних джерел енергії, де студенти на діючій моделі сонячної батареї вивчають основи її будови та специфіку використання. На даху четвертого навчального корпусу працює вітрогенератор, який перетворює енергію вітру в електроенергію для освітлення віварію. А в рамках міжнародного українсько-польського проекту на одному з гуртожитків та на студентській їдальні академії встановлено сонячні батареї, які можуть працювати навіть при мінусовій температурі.
"Досвід використання відновлювальних джерел енергії у Польщі та в Україні" – такою була тема міжнародної конференції, що відбулася на базі ПДАА.
Зазначалося, що Україна в питаннях виробництва сонячної енергії має значно більший потенціал за інші європейські країни, однак поки що це потужне й стабільне джерело альтернативної енергії використовується недостатньо. Як позитивний наводився приклад Миргорода, де в 2005 році встановили сонячні колектори, це дозволяє забезпечити теплом і гарячою водою один із корпусів санаторію. У найближчих планах науковців ПДАА – запровадження відновлювальних джерел енергії у тваринницькій галузі. Перспективним є й виробництво біодизелю, біоетанолу та біогазу.
Початку роботи конференції передувало урочисте відкриття  лабораторії відновлювальних джерел енергії, де представлені не лише сонячні колектори, які гріють воду,
а й колектори, які перетворюють сонячну енергію на електричну. До того ж усі дані, зняті з лабораторних датчиків, записуватимуться спеціальною комп'ютерною програмою і будуть доступні в мережі Інтернет для всіх зацікавлених у цьому питанні фахівців. У ПДАА також відбулася презентація українського видання книги "Відновлювальні джерела енергії: досвід Польщі для України", автором якої є польський професор і почесний професор ПДАА Рішард Титко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.