Золотий колос досвіду

З вітальним словом до присутніх звернувся ініціатор зібрання, голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс. Він наголосив на великому професіоналізмі колишніх керівників агроформувань району, які, згуртувавши довкола себе чудові трудові колективи, досягали значних успіхів у сільськогосподарському виробництві.
Учасники зустрічі хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто відійшов за межу вічності.
Присутніх привітав заступник голови обласної ради Іван Момот. Дякуючи ветеранам за їхню працю, він назвав символічним те, що в залі, демонструючи спадкоємність поколінь, зібралися поряд колишні й нинішні керівники сільгосппідприємств, які робили й роблять велику справу для району,  області, країни.
Голова районної ради Юрій Лебедин наголосив, що присутні на зустрічі відомі аграрії є золотим колосом сільськогосподарської галузі, а зерна їхнього досвіду й нині проростають вагомими врожаями. Він висловив упевненість, що невдовзі аграрії краю, застосовуючи досвід попередників, кращі світові технології, вийдуть на європейський рівень сільгоспвиробництва.
У розповідях присутніх на святі нинішніх керівників аграрної галузі, серед яких був і депутат обласної ради Григорій Перерва, звучали щирість і душевне тепло, глибока вдячність за професійну науку й уроки людяності старшим колегам-наставникам.
 Своїми думками про сьогодення галузі та спогадами про її минуле поділилися ветерани агровиробництва, які понад 30, а то й 40 років свого життя очолювали трудові колективи сільськогосподарських підприємств.
Леонід Йосипович Вільховий із 1970-го по 1984 рік очолював колгосп імені ХХІ з’їзду КПРС, який спеціалізувався на виробництві м’яса свинини. Тоді в господарстві було понад 13 тисяч голів свиней. Працював він і заступником голови колгоспу ім. Т.Г.Шевченка, де за основу було взято виробництво овочевої продукції. За словами Леоніда Йосиповича, це були високорентабельні господарства, у яких значну увагу приділяли будівництву об’єктів соціальної сфери.
Понад 40 років пропрацювала головним економістом колгоспу-мільйонера “Маяк” Марія Петрівна Перерва. Вона розповіла, що тоді в господарстві трудилися понад 500 колгоспників, залучали й наймані бригади. Згадала й про високі врожаї сільгоспкультур, які тоді отримували, та  бережливе ставлення до землі.
Колишній перший секретар райкому партії Богдан Павлович Дроботенко згадав теплим словом керівників колгоспів, спеціалістів, із якими довелося трудитися свого часу, розповів про їхню високу відповідальність за виконання поставлених завдань, за що в 1975 році 120 новосанжарців були удостоєні державних нагород.
Присутні висловили пропозицію, щоб нинішня ініціатива стала традицією.
Звучало ще чимало спогадів, розповідей, адже в залі зібралися однодумці, люди, які примножують достаток держави.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.