Міжнародні зв’язки

Днями у Полтавському обласному Центрі профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом відбулася урочиста церемонія передачі нового медичного обладнання за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Ідзави Тадаші, його дружини Ідзави С’юзен-Фуміко, третього секретаря Посольства Японії в Україні Такахаші Юкі, голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка, його заступника Олександра Коваля, начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Дмитра Орлова, в.о. начальника головного управління охорони здоров’я ОДА Юрія Курилка, головних лікарів відповідних закладів охорони здоров’я Володимира Коршенка та Лідії Войтенко, координаторів проекту Андрія Бучнева та Ольги Ільїнської.
– Наша лікарня виграла грант програми “Кусаноне”, – розповідає головний лікар Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні Лідія Войтенко. – Обладнання на суму близько ста тисяч доларів ми отримали наприкінці 2009 року, воно встановлене у реанімаційному відділенні й відмінно працює. Це, зокрема, апарат штучної вентиляції легенів, реанімаційний стіл для новонароджених, монітор пацієнта, пульсоксиметр та інше обладнання, за допомогою якого вже проліковано понад 200 дорослих та дітей.
Для відділення інтенсивної терапії Полтавського обласного Центру СНІДу придбано апарат штучної вентиляції легенів, хірургічний монітор, портативний рентгенапарат та інше обладнання на суму 44,484 тис. доларів США.
У цілому, починаючи з 2002 року, в Україні у рамках програми “Кусаноне” реалізовано 51 проект на загальну суму 2,7 млн доларів США. Цей грант є частиною Японської Офіційної Допомоги Розвитку для України. Окрім цього, Японія вже надала Україні безвідплатну допомогу на загальну суму 152 мільйони доларів.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.