Комплекс осінньо-польових робіт

Цукрові буряки, площі під якими на Полтавщині найбільші серед областей України, викопано на 30 тисячах гектарів, що становить майже 40% від завдання. Середньообласна урожайність солодких коренів становить  262 центнери з гектара. Найвищою вона є у господарствах Семенівського, Новосанжарського, Шишацького, Гадяцького районів, відповідно, – від 381 до 319 центнерів з гектара. Найбільші площі цукристих – 5,6 тис. га при 10,8 тис. га відведених – зібрано в сільгосппідприємствах Лохвицького району. Оскільки цьогорічний буряк при тривалому зберіганні в кагатах загниває, майже 90% викопаних солодких коренів вивезено на переробку.
Обмолот кукурудзи в області проведено більш як на  200 тис. гектарів із майже 380 тис. відведених. Середня урожайність становить 45,5 ц/га, найвищою вона є у господарствах Новосанжарського району – 70 ц/га. До речі, тут уже наближається до завершення збирання качанистої. Загалом же аграрії Полтавщини намолотили кукурудзи понад  900 тисяч тонн. А всього на зазначену дату область зібрала в цьому році майже
2 мільйони 200 тисяч тонн зернових і зернобобових культур. Соняшник обмолочено на 173 тис. га, що становить 75% від завдання, сою – майже на 106 тис. га, це 62% від відведених площ.
Сільгосппідприємства області також проводять зяблевий обробіток грунту та завершують підготовку площ під озимі культури.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.