Житлово-комунальне господарство

Усі ці та інші нововведення й дали змогу
КП “Полтававодоканал” стати одним із кращих підприємств в Україні з забезпечення населення якісною питною водою. Свідченням цього є такі цифри: в 2000 році у мережах водопостачання виникало в середньому по 120 поривів за добу, в 2008-му – 19. Тож не випадково на базі зазначеного комунального підприємства відбулася всеукраїнська нарада з питань підвищення ефективності роботи підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, в роботі якої взяв участь міністр житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич.
Її учасники ознайомилися з роботою виробничих підрозділів “Полтававодоканалу”, побували на Затуринських очисних спорудах, першому водозаборі, у центральному диспетчерському пункті водоканалу, де функціонує  автоматизована система регулювання водних потоків у мережі міста та діє система GPS для спостереження за спецтранспортом комунального підприємства.
На прес-конференції урядовець високо оцінив інноваційну роботу фахівців КП “Полтававодоканал”, зазначивши, що нині в Україні є ще близько десяти проектів, впровадження яких – альтернатива  використанню традиційних енергоносіїв. Одним із джерел фінансування з їх запровадження будуть кошти, надані Японією, за  програмою Кіотського протоколу. Юрій Хіврич наголосив, що в рамках дії Національної програми “Якісна вода” нині запроваджується 23 установки з очищення води в школах, лікарнях, дитсадках, як це вже зроблено в Миргороді.
На високій професійності спеціалістів “Полтававодоканалу” акцентував увагу заступник голови облдержадміністрації Віктор Животенко. Він зазначив, що оскільки видобування води є досить високозатратним, зараз проходить оптимізація структури цього підприємства, обласна рада допомагає фінансово. На розгляді облради нині перебуває пропозиція стосовно об’єднання послуг із водопостачання та водовідведення в одну, що зменшить навантаження на водоканал.
***
Про оптимізацію схем водопостачання та впровадження нових технологій ішлося на пленарному засіданні наради.
Нині у 266 містах України водопровідна вода не відповідає нормативам Міністерства охорони здоров’я України, 106 міст отримують воду за графіком. На такому фоні Полтава вигідно вирізняється. “Ми побачили відпрацьовану систему, яка може слугувати прикладом для інших міст”, – зазначив міністр житлово-комунального господарства Юрій Хіврич.
Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наголосив, що результат успішної роботи КП “Полтававодоканал” – в ефективному керівництві підприємством, а також у постійній підтримці підприємства владою. Генеральний директор КП “Полтававодоканал” Геннадій Ченчевий повідомив, що протягом останніх десяти років основні фінансові ресурси підприємство вкладало у заміну водомереж та проведення якісних ремонтів. Це дало змогу значно підвищити якість водопостачання.
Учасники наради порушили ряд актуальних проблем галузі, обговорили шляхи їх вирішення.

Тетяна ГЛУШКО
Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.