Співпраця заради стабільності

Згідно із меморандумом ТОВ "Нібулон" продасть хлібовиробнику 2,5 тисячі тонн продовольчого зерна за мінімальною на сьогоднішній день ціною – 1300 гривень. Маючи запаси відносно дешевої сировини, ТОВ "Хлібокомбінат "Кулиничі" бере на себе зобов'язання не підвищувати ціни на соціальні види хліба.
Загалом, як повідомив Олександр Удовіченко, на Полтавщині до регіональних ресурсів мають заготовити 60 тисяч тонн продовольчого збіжжя, тобто тримісячний запас. Таким чином у разі форс-мажорних обставин влада може вдаватися до інтервенції зерна, регулюючи тим самим ціну на ринку борошна. Сільські райони, за словами голови облдержадміністрації, повністю сформували регіональні ресурси в обсязі 35 тисяч тонн. Нині ця робота триває і в містах.
Також меморандум про співпрацю уклали ТОВ "Елеватор "Чиста Криниця" і ТОВ Полтавський хлібозавод "Південний". А ТОВ "Агропромислова компанія "Докучаєвські чорноземи" і АТ "Гадяцьке бурякогосподарство", які мають власні пекарні, взяли зобов'язання додатково заготовити 1800 та 2000 тонн зерна відповідно.
Незабаром, за словами Олександра Удовіченка, в обласній державній адміністрації очікують підписання меморандуму ще з одним великим зернотрейдером – компанією "Кернел Груп", що дозволить остаточно сформувати регіональні ресурси продовольчого зерна на рівні 60–70 тисяч тонн за ціною 1300 гривень.
 Раніше обласна державна адміністрація уклала меморандум із ТОВ "Інтер-Агро" та ТОВ "Амарант".

Євген ЛОПУШИНСЬКИЙ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.