Ситуація в області контрольована

Глава Держави наголосив, що хоче почути від керівників регіонів про підсумки проведеної роботи від часу останнього засідання РНБО, що відбулося 5 серпня. За цей час в Україні було зафіксовано близько 3 тисяч пожеж, із них 2,2 тисячі – у лісах. Найскладніша ситуація – у Криму, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Харківській та Дніпропетровській областях.
“На Полтавщині від початку року сталося 96 пожеж, у той час як за аналогічний період минулого року їх зафіксовано 144. З 5 серпня в області відбулося 15 спалахів у лісах (пошкоджено 3,5 га лісових масивів), 6 спалахів трави – на відкритих територіях і 11 – на торфовищах. Всі загорання були ліквідовані спільними зусиллями ГУ МНС та Державної лісової охорони”, – сказав під час доповіді голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко.
Керівник області також повідомив, що на Полтавщині створені й діють цілодобово обласний і 25 районних штабів. Виставлено 81 спільний пост лісової охорони, ГУ МВС, ГУ МНС в області. Проведено 634 рейди. Додатково залучено 28 одиниць техніки.
Для організації чергування перебуває у стані готовності 307 одиниць техніки та 1780 чоловік особового складу, зокрема, обласного управління лісового та мисливського господарства, ГУ МНС у Полтавській області. Працює літак Ан-2.
“Лісові масиви ДЛГП “Полтаваоблагроліс” практично не захищені. Тому координуємо дії так, щоб Державна лісова охорона при потребі надавала їм допомогу”, – наголосив Олександр Удовіченко. Він також відзначив: “За останні 10 днів робота, яку провели із керівниками агрооб'єднань, дала результат – ми не мали жодного випадку спалювання стерні. Співпрацюємо з Південною залізницею, і сьогодні на станціях області у стані готовності є 3 пожежних потяги і додатково зарезервовані десять 60-тонних цистерн з водою”.
У Миргородському лісгоспі встановлено відеоспостереження за лісами на лісових вежах, що дає можливість на диспетчерський пункт спрямовувати відеосигнал спостереження радіусом 30 км.
“На сьогодні оштрафовано 208 осіб, але згідно зі статтею 77 Адміністративного кодексу України сума штрафу – 17,51 гривні. Думаю, прийшов час змінити суми штрафів, адже вони не працюють”, – наголосив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко.
Він також поінформував Президента України про те, що у зв'язку з проведенням Сорочинського ярмарку посилені заходи протипожежної безпеки на території навколо ярмарку та в селі Великі Сорочинці.

Завершуючи доповідь, Олександр Удовіченко відзначив тісну співпрацю усіх служб області. В цілому ситуація в Полтавській області контрольована.
Тетяна СЕПІТА
Прес-служба облдержадміністрації
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.