Посилено прокурорський нагляд

При всій досконалості і демократичності судової системи ефективність її діяльності в першу чергу залежить від кінцевого результату – своєчасного і повного виконання судового рішення, ухваленого судом. Вказаний фактор є однією зі складових авторитету органів прокуратури. Тому контроль виконання рішень, ухвалених судом, є надзвичайно актуальним для організації роботи працівників прокуратури.
Тож упродовж поточного року органами прокуратури області активізовано прокурорський нагляд у сфері захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень. Зокрема, за наслідками перевірок порушено 2 кримінальні справи, на усунення виявлених порушень внесено більше 140 приписів та подань, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 17 посадових осіб, з яких 7 – контролюючих органів.
Згідно зі статистичними даними реальне виконання судових рішень за позовами прокурора, попри певне зменшення у 2009 році, має тенденцію до зростання.
Так, за 6 місяців поточного року реально виконано рішень за позовами прокурорів майже на 16 мільйонів гривень, що становить 79 відсотків від суми за рішеннями, що набрали законної сили. Фактично стягнуто понад 14 мільйонів гривень за позовами прокурорів у інтересах держави та 1,8 мільйона гривень – в інтересах громадян, у тому числі на виплату заробітної плати – 77 тисяч гривень, із питань земельних відносин – 89 тисяч гривень.

Олег КИРИЧЕНКО
Перший заступник
прокурора Полтавської області
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.