БУДЕ СТВОРЕНО МУЗЕЙ МИКОЛИ Й МИХАЙЛА ЗЕРОВИХ

Дарина Тетерина-Блохин підписала з Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г.Короленка договір, згідно з яким співпрацює з ним уже два роки. Вона читала студентам лекції, які присвятила столітньому ювілею Юрія Бойка-Блохина, – щоб більше знали про його творчу, наукову й політичну діяльність, писали на цю тему курсові й дипломні роботи. Бойко-Блохин був відомим ученим і не менш відомим політиком, славістом, істориком слов'янських літератур і української зокрема.
Пані Дарина довірила полтавському видавництву "Асмі" видання двох збірників наукових праць міжнародних симпозіумів, проведених німецько-українським науковим об'єднанням. Перший збірник – "Українці в світі і німці в Україні", другий – "Голодомор 1932–1933 років в Україні. Розсекречена пам'ять".
– Я рада, що співпрацюю з пані Людмилою Бабенко і Ларисою Шаповал, кандидатами  історичних наук із Полтавського педуніверситету, – вони дуже багато мені допомогли, – сказала вона. – Щиро вдячна також голові обласного відділення Всеукраїнського товариства "Україна-Світ" Вірі Кошовій, яка організувала цікаві зустрічі з керівниками закладів культури та державних установ. Також ми з Вірою Кошовою задумали зібрати документи для музею відомих полтавців – уродженців Зінькова, який, сподіваємося, буде побудований.
Пані Дарина привезла й передала Полтавській обласній державній універсальній науковій бібліотеці ім. І. П. Котляревського рідкісні й дуже цінні книги українських неокласиків Миколи Зерова й Михайла Ореста. І презентувала збірник наукових праць (за матеріалами Міжнародної наукової конференції "Голодомор 1932–1933 рр. в Україні як геноцид українського народу. Розсекречена пам'ять", яка пройшла у листопаді 2008 року в Мюнхені. Книга видана в полтавському видавництві "Асмі").
Дарина Тетерина-Блохин є ініціатором відкриття в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського німецько-українського бібліотечного центру. Як сподвижник ідеї створення на Полтавщині літературно-меморіального музею Зерових, вона першою передала для нього деякі експонати та речі.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.