Єднає “Земляцтво Донбасу”

– Леоніде Олексійовичу, що спонукало Вас об’єднати вихідців із Донбасу в громадську організацію?
–У кожної людини є своя мала батьківщина, яку завжди згадуємо з теплотою, згадуємо батьківський дім і тих людей, з якими поруч жили і працювали, – своїх земляків. Для вихідців із Донбасу цей край був і завжди залишатиметься улюбленим. Є й інша прив’язаність до Донбасу. Мова про тих, хто, народившись на Полтавщині, багато років жив і працював там і полюбив усім серцем свою другу батьківщину. Потреба спілкуватись із земляками – вірна ознака того, що людина по-справжньому любить свій рідний край. Ось ця потреба й проявилась у створенні громадської організації. Я підготував Статут “Земляцтва Донбасу”, який був прийнятий 11 березня цього року на установчих зборах, обраний керівний орган правління Полтавської обласної організації.  27 травня нинішнього року земляцтво офіційно зареєстроване головним управлінням юстиції у Полтавській області.
– Скільки Ваших земляків уже відгукнулися й приєдналися до організації?
– Нині організація в стадії становлення, вона нараховує 55 чоловік, які проживають у Полтаві, Кременчуці, Градизьку, Лубнах, Хоролі тощо. Стати членом “Земляцтва Донбасу” може кожен, хто народився в Донецькій або Луганській областях, а також той, хто пропрацював на Донбасі не менше п’яти років.
– Леоніде Олексійовичу, яку мету ставить перед собою “Земляцтво Донбасу”?
– Головна мета – об’єднати земляків, надавати їм правову, медичну, матеріальну та іншу допомогу, сприяти реалізації інтелектуального і творчого потенціалу членів земляцтва, а також зміцненню економічних, соціальних, культурних, освітніх зв’язків із рідним краєм. Ми плануємо організовувати та проводити конференції, семінари, брати участь в організації свят, концертів, фестивалів, інших заходів. Будемо виховувати наших дітей і онуків у дусі патріотизму, щоб вони любили і велику, і малу Батьківщину – землю своїх пращурів.
– Куди звертатися тим, хто хоче поповнити лави “Земляцтва Донбасу”?
– Звертатися можна письмово за адресою: 36018, м. Полтава, вул. Радянської Армії, 35, або за телефонами: 050-831-54-64; 65-41-28; 52-88-82 (автовідповідач). Чекаємо земляків!

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.