Перспективи опалювального сезону

 За підсумками першого кварталу Сергій Зімін назвав фінансово-економічний стан підприємств ЖКГ Полтавської області нестабільним. Сума дебіторської заборгованості галузі становить 189 млн грн. Населення заборгувало 146 млн грн. Заступник міністра зауважив, що органи місцевого самоврядування встановлюють занижені тарифи на житлово-комунальні послуги. Водночас його задовольнив стан підготовки області до зими.
Як зазначив Олександр Удовіченко, об’єкти соціальної сфери на Полтавщині можна повністю підготувати до 1 вересня. Зокрема, дитячі садки та школи готові на 95 відсотків, лікарні – на 78 відсотків.
Але складніша ситуація з об’єктами житлового фонду: стан готовності будинків – 52 відсотки. Найбільше недоопрацювань, за висновками Державної житлово-комунальної інспекції, – у Полтаві.
Сергій Зімін повідомив, що у рамках державного фінансування об’єктів житлово-комунальної сфери, зокрема водопостачання та теплоенергетики, на що передбачено 89 млн грн і 151 млн грн відповідно, Полтавська область отримає зі стабілізаційного фонду Держбюджету 8,3 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані на реконструкцію котельні у Кременчуці та центрального теплового пункту в Комсомольську.

Людмила САМОЙЛОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.